Εκτύπωση

Η ΑΧΕΠΑ ΝΟΤΙΑΣ ΟΥΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΑΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Στιγμιότυπα από τη φιλανθρωπική εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας, το Σάββα Συνεχίζοντας την προσφορά του στην ομογένεια της Αυστραλίας, ο  Αυστραλοελληνικός Επιμορφωτικός Προοδευτικός Σύνδεσμος ΑΧΕΠΑ Νέας  Νότιας Ουαλίας πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων τον περασμένο μήνα, οι  οποίες μάλιστα έτυχαν επαίνου εκ μέρους πολιτειακών γερουσιαστών.

 Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, ο οργανισμός πραγματοποίησε  φιλανθρωπική βραδιά υπέρ της ενίσχυσης ενός νέου προγράμματος  διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας μέσω υπολογιστών (tablets) στα κρατικά  σχολεία της Πολιτείας. 

 

Το πρωτοποριακό εγχείρημα ξεκίνησε με χρηματοδότηση ύψους $40,000 από  την ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας το 2016 στο δημοτικό σχολείο Sans Souci  του Σίδνεϊ, ενώ από το ερχόμενο έτος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα  δημοτικά σχολεία Earlwood και Clemton Park. 

 

 

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Cyprus Community Club, με τη συνεργασία επίσης του συλλόγου Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών, συμμετείχαν 80 συνολικά μαθητές των δύο σχολείων, που εντυπωσίασαν το κοινό με τις χορευτικές τους επιδείξεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η προσέλευση ξεπέρασε τα 400 άτομα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο πολιτειακός πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ, κ. Γιάννης Καλλιμάνης, η ομογενής πολιτειακή γερουσιαστής κ. Courtney Χούσσου και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, κ. Σταύρος Κυρίμης, ενώ όλοι οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία του προγράμματος για τη στήριξη της Ελληνομάθειας.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας Ελληνικής μέσω tablets υπήρξε πρωτοβουλία του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, κ. Σταύρου Κυρίμη, στον οποίο, μάλιστα, απονεμήθηκε η ανώτατη διάκριση της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ σε εκδήλωση του οργανισμού τον περασμένο μήνα για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο κ. Κυρίμης επισήμανε στον χαιρετισμό του ότι «η ΑΧΕΠΑ και ολόκληρη η ομογένεια πρέπει να έχει τρεις προτεραιότητες: την εκπαίδευση, την εκπαίδευση και την εκπαίδευση».

Στην ομιλία του, ο πολιτειακός υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. David Clarke, επαίνεσε το έργο του κ. Κυρίμη, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους πιο δραστήριους διπλωμάτες που έχει γνωρίσει η πόλη.

Ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του κ. Κυρίμη, ο οποίος αναμένεται να αναχωρήσει σύντομα για το νέο του πόστο στην Τεχεράνη, έκανε επίσης η πολιτειακή γερουσιαστής κ. Χούσσου σε πρόσφατη ομιλία της ενώπιον της πολιτειακής Γερουσίας.

Τόσο η φιλανθρωπική βραδιά της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ για την υποστήριξη του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος όσο και η εκδήλωση για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, αναφέρθηκαν σε εισηγήσεις του κ. Clarke και της κ. Χούσσου, με ψηφίσματα αναγνώρισης του έργου του οργανισμού, τα οποία και υιοθετήθηκαν ομόφωνα από την πολιτειακή γερουσία.

Η ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας συνεχίζει τις δράσεις της για την προώθηση της εκπαίδευσης και την διατήρηση της ιστορικής παράδοσης της ομογένειας, με ενδεικτική την πιο πρόσφατη εκδήλωση που οργάνωσε το τμήμα του οργανισμού «Αλέξανδρος», με αφορμή την συμπλήρωση 99 χρόνων από την λήξη του Α' Παγκοσμίου πολέμου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας και την ενεργό συμμετοχή μαθητών μέσω παρουσιάσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων.

*Η συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση του νέου προγράμματος διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας μέσω υπολογιστών στα κρατικά σχολεία της Νέας Νότιας Ουαλίας συνεχίζεται έως και τα Χριστούγεννα. Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε δωρεά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://hellenicevents.com.au/event/ahepa-nsw-education-committee-dinner...

πηγή:neoskosmos.com

add1

ad2