Εκτύπωση

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

 Ο ομογενής κ. Ντέιβιντ Παλαιολόγος (David Paleologos)  διευθυντής του  Κέντρου Πολιτικής Ερευνας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Suffolk της  Βοστώνης, έκανε έρευνα για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης  συμπεριλαμβανομένου και του χώρου της εργασίας για λογαριασμό της  εφημερίδας «USA Today», με ενδιαφέροντα ευρήματα.

 Τονίζεται ότι ο κ. Παλαιολόγος είναι εκ των πλέον ειδημόνων στις  δημοσκοπήσεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ευρήματα του οποίου  δημοσιεύονται σε εκατοντάδες αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης λόγω της  ακρίβειας των αποτελεσμάτων του.

Η έρευνα του κ. Παλαιολόγου επικεντρώθηκε στη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας και πώς βλέπουν το θέμα οι άνδρες και οι γυναίκες.

Υπάρχει μία ανισότητα ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες, όπου οι γυναίκες καταγγέλλουν περισσότερες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, υποβάλλουν περισσότερες μηνύσεις και αισθάνονται ότι αυτό είναι μία καθοριστική στιγμή για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης στην Αμερική.

 

Οι άνδρες από την άλλη μεριά αισθάνονται ότι η σεξουαλική παρενόχληση επικρατεί λιγότερο, το καταγγέλλουν λιγότερο και είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να υποστηρίζουν ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν εκεί που ήταν πριν όταν μειωθεί η προσοχή και μειωθεί η δημοσιότητα από αυτό το ζήτημα.

Ασχετα από τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών επί μερικών ερωτήσεων, υπήρξε ομοιομορφία ανάμεσά τους σε κορυφαίες απαντήσεις:

Το 74% λέγει ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο οφείλει να αντιμετωπιστεί με σοβαρό τρόπο.

Οι γυναίκες γίνονται πιο πιστευτές έναντι των ανδρών κατ’ αναλογία 59 με 5% όταν δημοσιοποιούνται περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το 84% θέλουν να απαγορευθούν οι διακανονισμοί περιπτώσεων παρενόχλησης από μέρους μελών του Κογκρέσου από χρήματα των φορολογούμενων. Το 89% θέλουν να γνωστοποιηθούν τα ονόματα των μελών του Κογκρέσου, οι οποίοι επιδόθηκαν σε διακανονισμούς στο παρελθόν και πρόκειται και μελλοντικά.

Το 27% ανδρών και γυναικών έχουν δηλώσει στο κίνημα MeToo -(Κι εγώ επίσης) πως κάποιος συνεργάτης στο χώρο εργασίας έχει προβεί σε ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτάσεις.

Υπογραμμίζεται ότι ο ομογενής κ. Παλαιολόγος ανάμεσα στις μεγάλες εφημερίδες που συνεργάζονται μαζί του είναι η «Boston Globe» της Βοστώνης και η «USA Today».

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση πρόγνωσης που έκανε στις εκλογές για ανάδειξη κυβερνήτη στη Μασαχουσέτη το 2014, κατά την οποία προέβλεψε πως ο σημερινός κυβερνήτης κ. Τσάρλι Μπέικερ θα εκλεγεί με 3 μονάδες διαφορά και εκλέχτηκε με 2.

Ο κ. Παλαιολόγος σε αποκλειστική συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα», λίγες μόλις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου 2016, είχε πει ανάμεσα στα άλλα, ότι «το ‘momentum’ -η δυναμική ή το ρεύμα- υπολογίζει ότι βρίσκεται με το μέρος του κ. Ντόναλντ Τραμπ», ο οποίος τελικά κέρδισε τις εκλογές.

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2