Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ 44Η ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος με εγκύκλιό του στην αγγλική γλώσσα πληροφορεί το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κλήρο και λαό, ότι «η 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής και η εθνική συνεδρίαση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας θα γίνουν στη Βοστώνη από την 1η μέχρι και την 5η Ιουλίου», όπως είχε εξαγγείλει προ διμήνου ο «Εθνικός Κήρυξ».

Το θέμα της Κληρικολαϊκής θα είναι βασισμένο στο εδάφιο 23 του 9ου κεφαλαίου του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι». Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου για την Κληρικολαϊκή, η οποία απέχει μόλις έξι μήνες για τη σύγκλησή της.

Ευχαριστεί μάλιστα «τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο και την ηγεσία των κληρικών και λαϊκών της Μητρόπολης Βοστώνης για την προθυμία τους να διοργανώσουν την 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση και να υποδεχθούν τους ηγέτες των κοινοτήτων και των οργανισμών από όλη την επικράτεια της ευλογημένης μας χώρας».

Ο Αρχιεπίσκοπος βασισμένος στο χωρίο «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι», τονίζει ότι «ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί βεβαιώνουμε την πίστη μας εν Χριστώ και την κλήση του Ευαγγελίου, γνωρίζοντας ότι η Πίστη μας σ’ Εκείνον μας καθοδηγεί στη λατρεία μας και στη διακονία μας. Καθοδηγούμαστε επίσης από το παράδειγμα του Κυρίου μας βλέποντας τις ατελείωτες δυνατότητες της πίστης μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει στην εγκύκλιό του ότι «η πίστη στον Χριστό νικά τη δύναμη της αμαρτίας και του θανάτου, μεταμορφώνει τη ζωή μας, και μας οδηγεί στην οδό της σωτηρίας».

Σε άλλο σημείο, τονίζει πως «η ακλόνητη πίστη μας σ’ εκείνον δια της ζωής και της διακονίας μας θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε οποιεσδήποτε προκλήσεις, να επεκτείνουμε τη μαρτυρία μας με νέους και δυναμικούς τρόπους και να οδηγήσουμε άλλους στον Χριστό και στο περισσόν και ευλογημένο της ζωής εν Αυτώ».

πηγή:ekirikas.com

add1