Εκτύπωση

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΧΕΙ Η ΝΕΑ ΑΓΓΛΙΑ

Χιονισμένα Χριστούγεννα έχει η Νέα Αγγλία καθότι η χιονόπτωση άρχισε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι των Χριστουγέννων ντύνοντας στα λευκά πόλεις, πολιτείες και χωριά.

Αυτή τη φορά η βαριά χιονόπτωση έπεσε βόρεια της Μασαχουσέτης, ενώ η Βοστώνη και οι και οι πόλεις της νότιας Μασαχουσέτης πήραν 2 με 3 ίντσες και αλλού διόλου. Παρόλα αυτά το αεροδρόμιο της Βοστώνης έκλεισε για λίγο χρονικό διάστημα. Εστω και με αυτό το λίγο χιόνι η Βοστώνη έγραψε ιστορία διότι είχε να δει χιονισμένα Χριστούγεννα, δηλαδή είχε να χιονίσει ανήμερα των Χριστουγέννων, 14 χρόνια. Πέρυσι λόγου το θερμόμετρο έδειχνε 65 βαθμούς.

Οι πολιτείες όμως του Νιου Χαμσάιρ, του Μέιν και του Βερμόντ και ιδιαίτερα αυτές που είναι βόρεια από τη Νάσουα πήραν μέχρι και 10 ίντσες. Το χιονοδρομικά κέντρα πανηγύριζαν διότι πήραν μέχρι και ένα πόδι φρέσκο χιόνι.

Εκείνο το στοιχείο το οποίο δυσκόλεψε την κατάσταση στην οδική κυκλοφορία ήταν το γεγονός ότι προηγήθηκε περίοδος παγωμένης βροχής. Σημειώθηκαν αρκετά αυτοκινητιστικά ατυχήματα στους δρόμους της Μασαχουσέτης ευτυχώς χωρίς θύματα. Στους δρόμους του Νιου Χαμσάιρ σημειώθηκαν σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία 220 ατυχήματα και συγκεκριμένα στην κεντρική οδική αρτηρία 93 ένα από αυτά ήταν θανατηφόρο.

Μία τεράστια νταλίκα γλίστρησε πάνω στο οδόστρωμα του δρόμου 93 το οποίο από κάτω έχει πάγο και από επάνω χιόνι προσέκρουσε σ’ ένα όχημα τύπου Volvo S 40 χρονολογίας 2004, το οποίο είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου για να αλλάξουν θέσεις ο οδηγός με την συνοδηγό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επί τόπου η Ασλι Οντζέ 19 ετών από την πόλη Μεθούεν της Μασαχουσέτης.

Το ατύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Γουίνταμ του Νιου Χαμσάιρ. Ο ένας από τους δύο επιβάτες του οχήματος ο Νίκολας Χάρλτι 19 ετών από το Ντέρι του Νιου Χαμσάιρ τραυματίσθηκε σοβαρά και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ η συνεπιβάτισσα Χάλεϊ Γουϊσμπόσκι 18 ετών υπέστη ελαφρά τραύματα. Ο δρόμος έκλεισε για περίπου 3 ώρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σειρά αυτοκινήτων πολλών μιλίων.

Εν τω μεταξύ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν ταχύτητας 40 με 50 μιλίων την ώρα γκρέμισαν τον τεράστιο σιδερένιο κίονα της γέφυρας Sagamore, η οποία συνδέει το Κέϊπ-Κοτ. Τα προγνωστικά για τις επόμενες μέρες δεν προβλέπουν χιόνι, αλλά δυνατό ψύχος.

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2