Εκτύπωση

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΆΚΗ ΠΑΝΟΥ… ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΜ «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ο Άκης ΠάνουΈνα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της παροικίας της Νότιας Αυστραλίας, το γνωστό σε όλους Festival Hellenika, συμπληρώνει φέτος 27 χρόνια ενεργού παρουσίας, διοργανώνοντας μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο. 

Η πρώτη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 και 7 Μαρτίου. 

«Φέτος αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Άκη Πάνου, ο οποίος ήταν ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς και τραγουδοποιούς της εποχής εκείνης» λέει στον «Νέο Κόσμο» ο Τάσος Καπετανάκης, ο οποίος έχει τη γενική ευθύνη και επιμέλεια της εκδήλωσης. 

«Κατά την προσωπική μου εκτίμηση και μετά από έρευνα και μελέτη διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, έναν εξαιρετικά ευφυή άνθρωπο, παλαιών αρχών με πολύ αυστηρές καταβολές, δυνατές απόψεις και αστείρευτο ταλέντο, γι' αυτό και θεώρησα σκόπιμο να παρουσιάσουμε πτυχές από τη ζωή και το έργο του. 

«Το αστείρευτο ταλέντο του οδήγησε τον Άκη Πάνου στο να ηχογραφήσει γύρω στα 200 τραγούδια, πολλά από τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε να εκτελούνται από ζωντανή ορχήστρα, ενώ σχετικό υλικό θα είναι διαθέσιμο υπό τη μορφή ηλεκτρονικών διαφανειών». 

Την εκδήλωση θα φιλοξενήσει το πολιτιστικό κέντρο του Marion. 

Για εισιτήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το διοικητικό συμβούλιο του Festival Hellenika. 

«Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ»

Ο Σύλλογος Πυλίας Νότιας Αυστραλίας «Το Ναβαρίνο», σε συνεργασία με τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, παρουσιάζει την ταινία «Η δική μας Μαρίας Κάλλας», η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας του λυρικού θεάτρου. 

Η ταινία, η οποία πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή, 4 Μαρτίου και ώρα 18:30μμ., στα Palace Nova Cinemas στο κέντρο της πόλης, γυρίστηκε στην Ελλάδα, Ιταλία, Αμερική αλλά και στο Παρίσι, όπου η μεγάλη ερμηνεύτρια άφησε την τελευταία της πνοή. 

Για το γύρισμα της ταινίας συνεργάστηκαν δεκάδες καλλιτέχνες, άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους μέσω της ιστοσελίδας www.palacenova.com

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚΝΑ

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας (ΕΟΚΝΑ), όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, έναν θεσμό που φέτος κλείνει 107 χρόνια. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, στις 7.00μμ., στο Ολύμπικ Χωλ

Κεντρικές ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι η διευθύντρια της Υπηρεσίας S.H.E. (Sustainable Health Empowerment) Τέρι Ταν και η πρόεδρος του Αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου, Άννα Αμιρκχανιάν. 

Παγκόσμιο θέμα της φετινής διοργάνωσης το "Leave No Woman Behind".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ΕΟΚΝΑ θα γίνει απονομή τιμητικών βραβείων σε κυρίες μέλη της Κοινότητας που έχουν προσφέρει τις πολύχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες τους στον οργανισμό. Την επιμέλεια του πολιτιστικού μέρους της βραδιάς έχει αναλάβει η μουσικός Δήμητρα Τσούνη σε συνεργασία με τη Χορωδία της Κοινότητας.

πηγή:neoskosmos.com

add1

ad2