Εκτύπωση

Η ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ «ΜΑΘΑΙΝΕΙ»... ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η ελληνική γλώσσα «κατακτά» και τις κατώτερες βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος της Αυστραλίας. Η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια επέλεξε να εντάξει το μάθημα των ελληνικών σε δημόσια νηπιαγωγεία της Μελβούρνης, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της ομογένειας αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Τζένη Μικάκου, τίθεται άμεσα σε εφαρμογή ένα πιλοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και στην προσχολική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση της Βικτώρια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού, την εξεύρεση των κατάλληλων χώρων και την αναζήτηση και την προετοιμασία του εκπαιδευτικού υλικού που απαιτείται.

Η απόφαση εντάσσεται στην πολιτική σεβασμού της πολυπολιτισμικότητας, που τηρούν με επιμονή οι αρχές της Αυστραλίας, και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της επιρροής που διαθέτει αλλά και του σεβασμού που απολαμβάνει στην κοινωνία της Μελβούρνης, η δραστήρια και μαχητική ελληνική ομογένεια. Γι’ αυτό και η απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης να εντάξει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Έλληνες ομογενείς. Μάλιστα η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης δηλώνει έτοιμη να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το εγχείρημα διαθέτοντας προσωπικό από τα ομογενειακά νηπιαγωγεία αλλά και Έλληνες εκπαιδευτικούς.

 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση της ομογένειας για την απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώρια, αλλά και τη βεβαιότητά του ότι το πρόγραμμα θα επιτύχει και θα επεκταθεί γρήγορα. Και πρόσθεσε: "Η γλώσσα συμβάλλει στη διατήρηση του πολιτισμού, οπότε διδάσκοντας τη γλώσσα μας σε παιδιά νεαρής ηλικίας συμβάλλουμε σημαντικά στην προώθηση και στη διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία».

Ενώ και ο αντιπρόεδρος και συντονιστής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Κοινότητας Θ. Μάρκος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η κοινότητα θα συνεργαστεί στενά με τα νηπιαγωγεία, που βρίσκονται κοντά στα κτήρια όπου λειτουργούν τα απογευματινά ελληνικά σχολεία.

 

Η στήριξη της ελληνικής γλώσσας ήταν πάγιο αίτημα της ελληνικής ομογένειας προς τις αρχές της Αυστραλίας. Για τον λόγο αυτόν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουικ ευχαρίστησε τις αρχές της πολιτείας της Βικτώρια για την απόφασή του επισημαίνοντας ότι το θέμα είχε τεθεί από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προς τον πολιτειακό πρωθυπουργό Ντάνιελ Άντριους, όταν αυτός είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

πηγή:avgi.gr

add1

ad2