Εκτύπωση

ΕΥΧΕΣ & ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΥΚΟΝΟΥ & ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ: ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ & ΟΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ & ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ

Οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης Π. Γαλάτουλα και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κ. Χανιωτάκη.

Τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου υποδέχθηκαν σε θερμό κλίμα οι Πρόεδροι των Σωματείων Ελλήνων Ομογενών στο Σταθάκειο Μέγαρο, «το σπίτι της ομογένειας» και έδρα της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης.

 

Ο κ. Κουκάς απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους 20 και πλέον παρευρισκόμενους Προέδρους Ελληνικών Σωματείων της Ομογένειας των ΗΠΑ, απευθύνοντάς τους ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθούν τη Μύκονο.

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου στο νεοσυσταθέν Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Π. Γαλάτουλας και αντιπρόεδρος ο κ. Κ. Χανιωτάκης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Προέδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης και η Διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής-Καναδά κ. Γ. Καματερού, η οποία και συνόδευε τους κ.κ. Κουκά και Ατζαμόγλου σε όλες τις συναντήσεις τους στη Νέα Υόρκη.

Οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου συνεχάρησαν  τους κυρίους Γαλάτουλα και Χανιωτάκη για την εκλογή τους αλλά και για την πρωτοβουλία τους να συσταθεί αυτό το ομογενειακό κίνημα, το οποίο και θα διασφαλίσει τη συνέχεια της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, αλλά και θα συμβάλει στη διαφύλαξη των εθίμων και παραδόσεων από γενιά σε γενιά των Ελλήνων ομογενών.

Μάλιστα, ο κ. Κουκάς παραχώρησε συνέντευξη στον υψηλής ακροαματικότητας ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM και στο δημοσιογράφο Πάνο Σαντζόγλου, μιλώντας για τη Μύκονο, τον τουρισμό, τη μεγάλη ευθύνη που φέρει ως Δήμαρχος Μυκόνου καθώς το νησί αποτελεί τη «βιτρίνα» της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, αλλά και για την οικονομική κρίση και τα μνημόνια που δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο και το νησί των ανέμων. Επίσης, ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό της παρούσας Δημοτικής Αρχής για το μέλλον της «πρωταθλήτριας» του ελληνικού τουρισμού, ενώ έκλεισε προσκαλώντας όλους τους Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες για θερινές διακοπές στη φιλόξενη Μύκονο!

Το Πρόγραμμα του Δημάρχου Μυκόνου θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς, βάσει προγραμματισμένων συναντήσεων με opinion makers και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, έχοντας ως κύρια στόχευση, την ενίσχυση του προφίλ της Μυκόνου στην αμερικανική αγορά.

add1

ad2