Εκτύπωση

«ΝΥΤ»: ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗ ΤΣΑΝΟΣ ΕΓΙΝΕ «FUND-RAISING» ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Με τους Δημοκρατικούς να ετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές του 2020, δείπνο για «fund-raising», με τιμή συμμετοχής 10.000 δολ. το άτομο και ειδικό προσκεκλημένο τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (Joseph R. Biden Jr.), διοργανώθηκε και στην οικία του ομογενή δισεκατομμυριούχου επενδυτή hedge fund manager της Kynikos Associates, Τζέιμς Τσάνου (James S. Chanos) στη Νέα Υόρκη, ανέφερε η «New York Times» σε άρθρο/έρευνα με συνεντεύξεις από περισσότερους από 20 κορυφαίους δωρητές και «fund-raisers» των Δημοκρατικών.

Το δείπνο στην οικία του κ. Τσάνου έλαβε χώρα τον Μάρτιο. Τον Απρίλιο, ο κ. Μπάιντεν, έδωσε το «παρών» σε ένα ιδιωτικό γεύμα για «fund-raising» στην οικία του σημαντικού δωρητή των Δημοκρατικών, Dennis Mehiel, για την επιτροπή του πολιτικής δράσης. Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε και τον Φεβρουάριο στην οικία της Laetitia Garriott de Cayeux στο Murray Hill.

Ειδικότερα, ανέφερε η «ΝΥΤ», η γερουσιαστής, Elizabeth Warren έχει επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο. Η Kamala Harris, για πρώτη θητεία γερουσιαστής από την Καλιφόρνια, έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα επισκέψεις, ξεκινώντας από τον τρίτο ακόμη μήνα στη θέση αυτή.

Αλλά και ο κ. Μπάιντεν, δεν είναι άγνωστος στους δωρητές με πολλά χρήματα στον κόσμο της Νέας Υόρκης. Ηταν στην πόλη τον Απρίλιο, πιο πρόσφατα, στην 3η σχετική του επίσκεψη σε τρεις μήνες.

Θα περάσουν μήνες πριν ο κ. Μπάιντεν, η κ. Harris και η κ. Warren ή άλλοι πιθανοί προεδρικοί υποψήφιοι θα περιοδεύσουν στις αγροτικές εκτάσεις της Αϊόβα, στη Νότια Καρολίνα και στο Νιου Χαμσάιρ.

Αλλά με την εκστρατεία για την Προεδρία να απαιτεί πολύ μεγάλα ποσά χρημάτων, έχει ξεκινήσει νωρίς, στο παρασκήνιο ένας «διαγωνισμός» για το 2020: Τις δωρεές της Νέας Υόρκης.

Εν μέσω ορεκτικών, διαπροσωπικών δείπνων και ιδιωτικές συζητήσεις και χαιρετισμοί σε συμβούλια, μία «παρέλαση» φιλόδοξων Δημοκρατικών, πραγματοποιείται ήδη στα γραφεία και στα καθιστικά, όπου βρίσκεται το χρήμα στο Μανχάταν.

Στη Νέα Υόρκη και οι Terry McAuliffe, πρώην κυβερνήτης Βιρτζίνια, ο δήμαρχος του ΛΑ, Eric Garcetti, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Deval Patrick, ο κυβερνήτης της Μοντάνα, Steve Bullock και ο πρώην υποψήφιος για τη Γερουσία από το Μιζούρι, Jason Kander.

Αλλά υπάρχουν και οι φιλόδοξοι ντόπιοι που έχουν κοντά τους τον κατάλογο δωρητών τους: Ο κυβερνήτης, Αντριου Κουόμο, οι γερουσιαστές, Kirsten Gillibrand της ΝΥ, Cory Booker της Νέας Ιερσέης και Chris Murphy του Κονέκτικατ.

Η Νέα Υόρκη είναι «κρίσιμη» σε κάθε εκστρατεία. Ενδεικτικά, περισσότερα από 500 εκατ. δολ. προήλθαν από την περιοχή της ΝΥ για πολιτικές εκστρατείες στην τελευταία πλήρη εκλογική αναμέτρηση, τα περισσότερα από κάθε άλλη μητροπολιτική περιοχή στη χώρα σύμφωνα με το Center for Responsive Politics.

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2