Εκτύπωση

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ – ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ

Δίπλα στους Έλληνες που δοκιμάζονται ετοιμάζονται να σταθούν για μία ακόμα φορά οι ομογενείς που ζουν στις ΗΠΑ, καθώς η τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Αττική δεν τους άφησε ασυγκίνητους. Το βράδυ της Παρασκευής στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης προκειμένου να αποφασιστεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθούν οι πυρόπληκτοι, σε μια περίοδο μάλιστα που πολλοί από την ομογένεια βρίσκονται διακοπές.

«Οι Έλληνες του εξωτερικού θα πρέπει να σταθούν, για μια ακόμη φορά, στο πλευρό της γενέτειρας και των πληγέντων, με τον κατάλληλο τρόπο και διαφανείς διαδικασίες», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα. Ήδη από την Παρασκευή άρχισαν να κατατίθεται διάφορες δωρεές από ιδιώτες και επιχειρήσεις στο λογαριασμό εκτάκτων περιπτώσεων της Ομοσπονδίας, από τον οποίον θα διατεθούν συν 3.000 δολάρια. Επιπλέον ο Σύλλογος Μεσσηνίων «Αριστομένης», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του Σταύρος Γιαννόπουλος, έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει εκτός από οικονομική βοήθεια και είδη ρουχισμού.

Για γραφειοκρατικούς λόγους η άμεση αποδέσμευση ενός πρώτου ποσού δεν είναι εφικτή, γι’ αυτό και στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη.

Με δεδομένο και το κακό παράδειγμα με τις δωρεές μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 (μέχρι στιγμής «αναζητούνται» περί τα 16.000 δολάρια από το Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων), ο αντιπρόεδρος των Κυπριακών Οργανώσεων Νίκος Παφίτης πρότεινε η δωρεά των ομογενών να είναι στοχευμένη, σε ένα κοινωφελές έργο στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γιώργος Αλεξίου ζήτησε να υπάρξει διαφάνεια στη διαχείριση του ποσού.

Στη διάθεση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης τέθηκε και η Χιακή Ομοσπονδία, με τον πρόεδρό της, Γιάννη Κοντολιό, να τονίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα να σταλούν στην Ελλάδα κοντέινερς με φαρμακευτικό υλικό, «και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί».

πηγή:http://www.pontos-news.gr

add1

ad2