Εκτύπωση

ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ KARMANOS CANCER INSTITUTE, ΤΟ 15Ο ΣΤΟ ΜΙΤΣΙΓΚΑΝ

Barbara Ann Karmanos Cancer Institute ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει σε ένα μήνα το 15ο κέντρο θεραπείας στο Μίτσιγκαν στο McLaren Oakland του Pontiac.

Το 1995, ο Ελληνοαμερικανικός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Peter J. Karmanos δώρισε 15 εκατ. δολ. στο κέντρο κατά του καρκίνου, το οποίο μετανομάστηκε από την σύζυγό του, Barbara Ann, η οποία απεβίωσε από καρκίνο του μαστού το 1989, όταν ήταν 46 ετών.

Η κ. Margaret Dimond, πρόεδρος και CEO του McLaren Oakland δήλωσε, σύμφωνα με το Dbusiness.com ότι «το McLaren Oakland σύντομα θα γίνει το σπίτι μία νέας ογκολογικής μονάδας, τελευταίας τεχνολογίας, δυναμικότητας 21 κλινών για ασθνείς. Το Karmanos Cancer Institute είναι ένα από τα κορυφαία κέντρα της χώρας για την αντιμετώπιση του καρκίνου και ως μία από τις πιο νέες τοποθεσίες του Karmanos, είμαστε χαρούμενοι που θα παρέχουμε ένα προηγμένο επίπεδο φροντίδας στους ασθενείς μας».

Μία πλήρη ανακαίνιση του 6ου ορόφου της δυτικής πτέρυγας του νοσοκομείου αποτελεί μία στρατηγική επένδυση συνολικού ύψους 14 εκατ. δολ. από το McLaren Health Care, το οποίο απέκτησε το Karmanos το 2013.

 

«Η δημιουργία μίας ογκολογικής μονάδας μας φέρνει πιο κοντά στον στρατηγικό μας στόχο να θέτουμε νέα επίπεδα στην ιατρική φροντίδα για την κοινότητα και τους ασθενείς μας», επεσήμανε η κ. Dimond. «Εχουμε υποσχεθεί να παρέχουμε εξαιρετική φροντίδα στους ασθενείς με καρκίνο σε αυτούς που χρειάζονται επέμβαση ή νοσηλεία λόγω επιπλοκών της ασθένειας».

 

Οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν δωμάτια ασθενών μονόκλινα για ιδιωτικότητα, περιοχές αναμονής και ανάπαυσης της οικογένειας τους, δωμάτια για εντατική θεραπεία και μονάδα ενδιάμεσης φροντίδας, στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, κέντρο άμεσης φροντίδας, ώστε οι ασθενείς να αποφεύγουν την επίσκεψη στις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα το Karmanos στο Lawrence and Idell Weisberg Cancer Treatment Center του Farmington Hills θα προχωρήσει σε μία ανακαίνιση 47,5 εκατ. δολ. ώστε οι περιοχές του Ντιτρόιτ, Farmington Hills, Bloomfield Hills, Clarkston και Pontiac να μπορούν να παρέχουν συντονισμένες υπηρεσίες στους ασθενείς.

Οι αιματολόγοι-ογκολόγοι Δρ. Jeffrey Margolis και Δρ. Adil Akhtar θα ηγηθούν της νέας ογκολογικής μονάδας με μία ομάδα γιατρών, νοσοκόμων, διαιτολόγων, φαρμακοποιών και κοινωνικών λειτουργών.

Ο Δρ. Justin F. Klamerus, πρόεδρος του Karmanos Cancer Hospital δήλωσε σχετικά:

«Ο Δρ. Margolis και ο Δρ. Akhtar είναι κλινικοί γιατροί που χαίρουν υψηλής εκτίμησης, τους οποίους καλωσορίζουμε στο Karmanos Cancer Institute. Το Karmanos ανυπομονεί σε στενή συνεργασία ώστε να δημιουργήσει προσφορά υπηρεσιών στην περιοχή. Το δίκτυο Karmanos επί της παρούσης λειτουργεί 14 τοποθεσίες θεραπείας στο Μίτσιγκαν. Ολα τα κέντρα μας περνούν ενδελεχείς ελέγχους ποιότητας και οι πάροχοί μας είναι πιστοποιημένα μέλη του προγράμματος κατά του καρκίνου. Κάθε εγκατάστασή μας συνεργάζεται ώστε να αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές στην θεραπεία βασισμένες σε στοιχεία και τις καλύτερες πρακτικές για να ενισχύσει την θεραπεία που παρέχουμε στους ασθενείς μας».

Πρόσθεσε δε ότι η «στρατηγική πίσω από την επέκταση του δικτύου μας κατά του καρκίνου στην Πολιτεία του Μίτσιγκαν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην βελτίωση της πρόσβασης στην καλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου και στην έρευνα που υπάρχει σήμερα».

Ο Δρ. Margolis σημείωσε ότι οι ασθενείς θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στις κλινικές διαδικασίες του Karmanos για πρόσθετες επιλογές θεραπείας, προσθέτοντας ότι το Karmanos «έχει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κλινικών δοκιμών της χώρας, όπου τα πιο νέα φάρμακα κατά του καρκίνου είναι διαθέσιμα χρόνια πριν σε σχέση με άλλα νοσοκομεία».

add1

ad2