Εκτύπωση

$1 ΔΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ WOOLWORTHS ΑΝ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Σε Αη Βασίλη για πάνω από 100.000 εργαζομένους της Woolworths, θέλει να μετατραπεί ο ομογενής Λουκάς Κακογιάννης, που την Πέμπτη με ένδικα μέσα και τη στήριξη του σωματείου εργαζομένων Καταστημάτων Λιανικής Πώλησης και Ταχυφαγείων (Retail and Fast Food Workers Union), ζητά από την Επιτροπή Fair Work να ακυρώσει τη συλλογική σύμβαση που επικυρώθηκε από την ίδια την Επιτροπή και τέθηκε σε ισχύ το 2012.

Σύμφωνα με την αίτηση του Κακογιάννη, η συλλογική σύμβαση, που λήγει σύντομα, ήταν άδικη για τους εργαζόμενους των καταστημάτων της Woolworths καθώς, σύμφωνα με την συγκεκριμένη σύμβαση δεν ελάμβαναν προσαυξημένο ωρομίσθιο όταν δούλευαν υπερωρίες ούτε όταν δούλευαν Σαββατοκύριακα.

Ο ομογενής ανέφερε την Πέμπτη ότι όσον αφορά τις προσωπικές του αποδοχές αυτά τα τελευταία έξι χρόνια, αυτές ήταν κατά $4,000 λιγότερες τον χρόνο υπό την παρούσα σύμβαση.

Μάλιστα, στην αγωγή αναφέρεται ότι η Επιτροπή Fair Work επικύρωσε την συγκεκριμένη σύμβαση βασιζόμενη σε ψευδή στοιχεία που παρείχε η Woolworths, γι’ αυτό και θα πρέπει τώρα να την ανακοινώσει και να διατάξει την εταιρία να πληρώσει αναδρομικά τα χρήματα που οφείλει στους $100.000 εργαζόμενους της. Μάλιστα ο γεν. γραμματέας του συνδικάτου εργαζομένων σε Καταστήματα Λιανικής Πώλησης και Ταχυφαγεία, Josh Cullinan, ανέφερε ότι η Woolworths συνεργάστηκε με ένα άλλο σωματείο εργαζομένων σε καταστήματα λιανικής το Shop, Distributive, and Allied Employees Association (SDA) στο να παραπλανήσει την Επιτροπή.

Μετά την κατάθεση της αίτησης στην Επιτροπή η Woolworths εξέφρασε την έκπληξή της για την εξέλιξη, λέγοντας ότι δεν ήταν ενήμερη γι’ αυτή, ενώ παράλληλα σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι βρίσκεται στα τελευταία στάδια των διαπραγματεύσεων της με το σωματείο SDA για τη νέα συλλογική σύμβαση που θα υπογραφεί εντός των επομένων μηνών.

πηγή:neoskosmos.com

add1

ad2