Εκτύπωση

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ MICHAEL AND KITTY DUKAKIS CENTER ΤΟΥ ACT

Σειρά εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων λειτουργίας και δράσεων του Michael and Kitty Dukakis Center for Public and Humanitarian Service στο Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης (ACT).

Η φετινή επετειακή χρονιά του Dukakis Center εγκαινιάζεται με την παρουσία του στο 3ο Reworks Agora, την επιτυχημένη διεθνή συνάντηση σκέψης και ιδεών στη Θεσσαλονίκη, που έχει τη μορφή ενός μονοήμερου διαθεματικού και πολυδύναμου forum.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) ομιλητές από όλον τον Κόσμο συζητούν θέματα όπως η συμμετοχική κοινωνία, ο πολιτιστικός ακτιβισμός, η πολιτιστική επιχειρηματικότητα και η τεχνική νοημοσύνη στη μουσική βιομηχανία. Στις εκδηλώσεις αυτές εντάσσεται και η ομιλία της Dr. Victoria Alsina, στις 17:00, με την ευγενική χορηγία του Dukakis Center του ACT και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Η ομιλήτρια θα παρουσιάσει τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες δίνουν την ευκαιρία σε δημόσιους θεσμούς να διδαχθούν από ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαβούλευσης, ανοιχτές πρωτοβουλίες καινοτομίας μέχρι την κρυπτογράφηση, την τεχνολογία του blockchain και τοπικά cryptocurrencies. Τη συζήτηση συντονίζει η Αφροδίτη Μπουϊκίδη, σύμβουλος στο Γραφείο Ανθεκτικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης για το διεθνές πρόγραμμα «100 Resilient Cities».

Να σημειωθεί ότι η Δρ Victoria Alsina είναι υπότροφος του Ash Center for Democratic Governance and Innovation στο Harvard Kennedy School και Research Professor στο Technology, Culture, and Society Department του New York University, στο Tandon School of Engineering, όπου διευθύνει την πρωτοβουλία Crowdlaw στο εργαστήριο για θέματα διακυβέρνηση (GovLab).

Εχει συνεργαστεί και συμβουλεύσει κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικά ινστιτούτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, για θέματα μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα, συμμετοχικής διακυβέρνησης και καινοτομίας σε δημοκρατικές διεργασίες.

πηγή:ekirikas.com

add1

ad2