Εκτύπωση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ: ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ AXION HELLAS

Με την ιδιότητα του στελέχους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia) η οποία ενίσχυσε το έργο της Axion Hellas με 50.000 δολάρια, ο κ. Παπαστεργιάδης επισκέφθηκε την Χίο και τα Ψαρά όπου δεκάδες εθελοντές πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Όπως δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο κ. Παπαστεργιάδης, «πιστοί στην υπόσχεσή τους, οι εθελοντές της Axion Hellas για δεύτερη φορά, προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους κατοίκους της βόρειας Χίου στο Δήμο Αμανής και των Ψαρών κατά τη διάρκεια του 6ου Διάπλου που έλαβε χώρα στα νησιά του βόρειου Αιγαίου».

Η πολυμελής ομάδα των εθελοντών, αποτελούμενη από 45 γιατρούς, 10 νοσηλευτές, 47 εθελοντές γενικών καθηκόντων και 24 άτομα που συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έφτασε αρχικά στα Ψαρά και προσέφερε τις υπηρεσίες της σε 130 κατοίκους του ακριτικού νησιού.

 

Το ταξίδι της προσφοράς συνεχίστηκε και στη Χίο όπου περίπου 500 κάτοικοι στην ορεινή Βολισσό δέχτηκαν τη φροντίδα των εθελοντών

«Μίλησα με πολλά παιδιά και ενήλικους και, πραγματικά, εκτίμησαν το έργο που τους προσφέρθηκε. Πολλά παιδιά μου έδωσαν ευχαριστήριες κάρτες και όπως μου είπε ένας ντόπιος “αυτοί οι γιατροί μας δείχνουν τις αρετές των Ελλήνων”».

Ο πρόεδρος της Axion Hellas, Βασίλης Πατέρας, που ήταν επικεφαλής της αποστολής εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησλη του για την προσφορά της Αυστραλίας.

Εκτός της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia) η Axion Hellas στην έκτη αποστολή συνεργάστηκε με σημαντικές οργανώσεις, ιδρύματα και εταιρείες όπως το «Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιαννη/Oργανισμός Robert F.Kennedy Human Rights», η «Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας», όπως επίσης με την ένωση «Μαζί για το Παιδί», το ινστιτούτο διατροφής «Prolepsis», τη «WWF», την Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος «HELMEPA», την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας «ΜΟΡΤΙL» και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, προκειμένου να ενημερώσει να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά και τους γονείς που ζουν σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Axion Hellas, ανακαινίστηκε πλήρως με την ουσιώδη χορηγία του κ Αθανάσιου Μαρτίνου και της κυρίας Μελίνας Τραυλού, το στρατιωτικό φυλάκιο των Ψαρών, το οποίο παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Axion Hellas, Βασίλη Πατέρα, παρουσία του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η αποστολή στα βόρεια νησιά του Αιγαίου έκλεισε με τη συναυλία του κουιντέτου «Φάρος» το οποίο αποτελείται από τους κορυφαίους μουσικούς της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο ιστορικό σχολείο της Βολισσού.

Η ΑXION HELLAS σχεδιάζει ήδη τις επόμενες δράσεις για το 2019 προς όφελος πάντα των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.
«Οι Έλληνες της Αυστραλίας θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι για τη συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

πηγή: neoskosmos.com

add1

ad2