Εκτύπωση

ΓΙΑΤΊ Η ΒΙΚΤΏΡΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΙΟ ΧΑΡΟΎΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΊΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑΣ

Σημαντική έρευνα αναφέρει ότι οι κάτοικοι της Βικτώριας απολαμβάνουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Αυστραλία, ενώ οι κάτοικοι του Nillumbik βρίσκονται στην κορυφή.
Οι κάτοικοι του Nillumbik, του Boroondara και του Surf Coast είναι οι πιο χαρούμενοι στη χώρα ενώ οι κάτοικοι της περιφέρειας του Queenscliffe έχουν τους πιο ισχυρούς δεσμούς στην κοινότητά τους.

Τα συμπεράσματα έρχονται από τη σημαντική έρευνα «The happiness project» που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Bond του Κουίνσλαντ σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με την έρευνα η Βικτώρια είναι η «εξυπνότερη» Πολιτεία.

Η έρευνα απέδειξε ότι η παιδεία είναι ο δείκτης-«κλειδί» που προσδιορίζει την ευτυχία, περισσότερο από παράγοντες όπως ο πλούτος, η τοποθεσία, η επαγγελματική σταθερότητα και οι κοινωνικοί δεσμοί. Βάσει του μορφωτικού επιπέδου του πληθυσμού κάθε Πολιτείας οι κάτοικοι της Βικτώριας είναι οι πιο μορφωμένοι και, συνεπώς, oι πιο χαρούμενοι άνθρωποι της Αυστραλίας.

Η έρευνα ανέλυσε στοιχεία της απογραφής του 2016 και άλλα δεδομένα που είναι διαθέσιμα δημοσίως για να εξετάσει τις επιδόσεις 540 Δήμων της Αυστραλίας σε εννέα βασικές κατηγορίες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής, βαθμολογώντας κάθε τομέα με άριστα το δέκα: κόστος στέγασης, εκπαίδευση, κοινότητα, θέσεις εργασίας, πλούτος, προσβασιμότητα, υγεία, ασφάλεια και ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
Από τα ευρήματα της έρευνας προέκυψε ότι οι κάτοικοι του Nillumbik βορειοδυτικά της Μελβούρνης έχουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο στη χώρα, κάτι που, κατά συνέπεια, τους κάνει και πιο ευτυχισμένους.
Ακολουθούν το Boroondara με προάστια όπως Balwyn, Camberwell, Canterbury, Hawthorne και Kew και ο Δήμος Surf Coast που περιλαμβάνει το Torquay και μεγάλο μέρος του Great Ocean Road. Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Bayside, το Stonnington, το Queensciffe, το Glen Eira, το Knox, το Manningham και το Macedon Ranges.

Η πανεπιστημιακή έρευνα δείχνει ακόμα ότι οι 2.900 κάτοικοι του Queenscliffe και του Point Lonsdale στην είσοδο του Port Philip είναι αυτοί με τους πιο ισχυρούς δεσμούς στο έθνος.
Σύμφωνα με το δημογράφο Bernard Salt, το γεγονός ότι δασικές ή παραθαλάσσιες περιοχές κοντά στις πρωτεύουσες παίρνουν υψηλή βαθμολογία στο βιοτικό επίπεδο, δεν αποτελεί έκπληξη.
Η ποιότητα ζωής σχετίζεται ακόμα με την επαγγελματική ζωή που έχει υψηλό μισθό και αίσθηση ικανοποίησης καθώς και με τις οικονομικές τιμές στα ακίνητα. Επιπλέον, παράγοντες είναι το να είναι κανείς μέλος μιας ασφαλούς και φιλικής τοπικής κοινότητας και να υπάρχει πράσινο, παραλίες, καθαρός αέρας και αφθονία επιλογών διασκέδασης.
Αυτά τα στοιχεία σύμφωνα με τον κ.Salt είναι πιο πιθανό να τα βρει κανείς στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων, παρά στο κέντρο τους.

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ»

Ο Brendan Barnes, κάτοικος του Nillumbuk είναι κάπως διστακτικός στο να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το δικό του παράδεισο στο Panton Hill. «Δεν θέλουμε να μάθουν όλοι το μυστικό μας και να έρθουν εδώ. Θα μας χαλάσουν την ηρεμία και την ησυχία μας» λέει σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Herald Sun», αστειευόμενος ο 44χρονος καθισμένος στη μπάρα μιας κλασικής παμπ του Panton Hill και απολαμβάνοντας τη μπύρα του με τους φίλους του και συνοδεία μεζέδων.

Δίπλα του, ο φίλος του Craig Cotton, 46χρονος πατέρας τριών παιδιών, δηλώνει πως η συγκεκριμένη παμπ είναι το δεύτερο σπίτι του. Κανείς τους δεν ξαφνιάστηκε με την είδηση για την περιοχή τους, καθώς όπως λένε είναι ένα καταπληκτικό μέρος. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας επαρχιακής πόλης και, ταυτόχρονα, είναι κοντά στη Μελβούρνη. Διαθέτει καθαρό αέρα, πολύ πράσινο, ωραία πάρκα με παιδικές χαρές και τόσα δέντρα που νομίζει κανείς ότι ζει στην Αυστραλιανή ύπαιθρο, αλλά στην ουσία είναι κοντά στο κέντρο της Μελβούρνης.

πηγή:neoskosmos.com

add1

ad2