Εκτύπωση

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Η Ημέρα της Αυστραλίας γιορτάζεται σήμερα σε όλη τη χώρα, αλλά και σε πολλά μέρη του εξωτερικού όπου ζουν πολλοί Αυστραλοί.
Μία ημέρα κατά την οποία οι Αυστραλοί, γιορτάζουν και τιμούν τα ιδανικά και τις αξίες που τους ενώνουν ως έθνος.

Στους εορτασμούς δεν συμμετείχαν οι Αβορίγινες, καθώς θεωρούν τη σημερινή επέτειο «Ημέρα Πένθους», αφού τέτοια μέρα έφτασαν οι πρώτοι άποικοι από τη Βρετανία.
Μάλιστα, οι αυτόχθονες και οι υποστηρικτές τους κάνουν και μαζικές χωριστές εκδηλώσεις, τις οποίες στηρίζουν και μη ιθαγενείς.

Είθισται, την Ημέρα της Αυστραλίας, να αναγνωρίζονται εκείνοι οι Αυστραλοί που με το ήθος, την προσφορά και το έργο τους, αποτελούν λαμπρό παράδειγμα των αρχών και των αξιών που πρέπει να διέπουν την αυστραλιανή κοινωνία.

Φέτος τιμήθηκαν εκατοντάδες Αυστραλοί με ειδικές διακρίσεις. Επιστήμονες, φιλάνθρωποι, καλλιτέχνες, αθλητές κ.ά. Ανάμεσά τους και τουλάχιστον επτά ομογενείς.
(Τόσους εντοπίσαμε, σύμφωνα με τα ελληνικά ονόματά τους).

Πρόκειται για τους εξής:
– AM: Mr Paul Steve CONSTANTINOU (Μελβούρνη). Τιμήθηκε για τη σημαντική προσφορά του στον τομέα του τουρισμού και των ξενοδοχείων. Είναι πρόεδρος και ιδρυτής της αλυσίδας Quest Apartment Hotels και έχει βραβευθεί πολλές φορές.
– AM: Professor Maria KAVALLARIS (Bondi Beach NSW). Τιμήθηκε για τη σημαντική της προσφορά στον τομέα της ιατρικής έρευνας, κυρίως σε ό,τι αφορά τον καρκίνο σε ενήλικες και ανήλικους.
Μεταξύ άλλων είναι και καθηγήτρια στο Australian Centre for Nano Medicine του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας.
– AM Ms Helen MARCOU, (Fitzroy VIC). Τιμήθηκε για την προσφορά της στον χώρο της μουσικής, ιδιαίτερα για την προώθηση εκδηλώσεων όπου παρουσιάζεται ζωντανή μουσική. Εκτός των άλλων ίδρυσε και είναι συνιδιοκτήτρια του Bakehouse Studios.
– OAM: Mr Christos KAZONIS,(West End QLD) για την προσφορά του στην Ελληνική Κοινότητα του Brisbane.
– OAM: Emeritus Professor Dimitrios (Jim) PSAROS, (Merewether NSW). Τιμήθηκε για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο μέσω πρωτοβουλιών φιλανθρωπικής δράσης.
– AM: Mr Joseph Leo LUKAITIS RFD, (Camberwell VIC). Τιμήθηκε για την προσφορά του στην κοινωνία μέσω της ιατρικής έρευνας και τη στήριξη μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.
– AM: Professor Paul PAVLI (Forrest ACT). Τιμήθηκε για τη σημαντική του προσφορά στην ιατρική έρευνα και τη φροντίδα ασθενών του.

πηγή:neoskosmos.com

add1

ad2