Εκτύπωση

«ΖHΤΩ Η ΕΛΛAΔΑ»! ΜΕ ΛΑΜΠΡOΤΗΤΑ ΓΙΌΡΤΑΣΕ ΕΝΩΜEΝΗ Η ΟΜΟΓΈΝΕΙΑ ΣΤΗ ΝΌΤΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ

Ενωμένοι σήμερα το πρωί το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νότια Αυστραλία μαζί με την Ιερά Αρχιεπισκοπή ΝΑ, υποδέχθηκαν στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη (National War Memorial) στο κέντρο της πόλης, τον κυβερνήτη της Νότιας Αυστραλίας, κ. Hieu Van Le, τον πολιτειακό Πρωθυπουργό Στήβεν Μάρσαλ και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Peter Malinauskas, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, τέλεσε τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των ηρώων της επανάστασης του 1821 ενώ τον λόγο αμέσως μετά πήραν ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ και ο Επίτροπος της Κυπριακής Κυβέρνησης κ. Φώτης Φωτίου.

«Γιορτάζουμε την ανάσταση του Γένους μας. Η επέτειος αυτή πρέπει να αποτελεί για κάθε Έλληνα πηγή διδαγμάτων και έμπνευσης», είπε στην ομιλία του ο κ. Κουΐκ, ο οποίος μετέφερε το ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην ομογένεια.

«Εκφράζω για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού, στον ελληνισμό της Διασποράς απανταχού της γης, ο οποίος είναι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι του έθνους μας που έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε η πατρίδα να ακολουθεί την ιστορική της πορεία κατά την κληρονομιά της και τον προορισμό της», είπε στο διάγγελμα του ο κ. Κουΐκ ο οποίος μετά το πέρας της ομιλίας του δέχθηκε τις αποδοκιμασίες του κόσμου επειδή παρέλειψε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη Μακεδονία. 

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Κουΐκ και Φωτίου, οι μαθητές των σχολείων της Αρχιεπισκοπής παρουσίασαν τη δική τους παρέλαση.

Στον επίσημο εορτασμό, παρέστησαν επίσης η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη και η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάρθα Μαυρομμάτη ενώ στεφάνι υπέρ των πεσόντων, κατέθεσαν μεταξύ άλλων και ο ομοσπονδιακός βουλευτής, κ. Στάθης Γεωργανάς, οι δύο κυρίες της γερουσίας, κ. Ειρήνη Πνευματικού και κ. Κωνσταντίνα Μπονάρου, ο πρώην πολιτειακός Θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης και πολλά μέλη της κοινοβουλίου καθώς και πλειοψηφία εκπροσώπων των ελληνικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Νότια Αυστραλία.

πηγή:neoskosmos.com

add1

ad2