Εκτύπωση

Η ΟΜΟΓΕΝΉΣ ΙΔΙΟΚΤΉΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ INFLATION ΖΗΤΆ ΑΠΟΖΗΜΊΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΚΤΏΡΙΑΣ H ΜΆΡΘΑ ΤΣΆΜΗ ΚΑΤΈΘΕΣΕ ΑΓΩΓΉ ΣΤΟ ΑΝΏΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ ΓΙΑΤΊ ΌΠΩΣ ΙΣΧΥΡΊΖΕΤΑΙ ΟΙ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΏΗΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟΎ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ BRETT GUERIN ΉΤΑΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΈΣ

Τρεις εβδομάδες εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η εκδίκαση αγωγής κατά της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώριας που κατέθεσε η ομογενής ιδιοκτήτρια του γνωστού κλαμπ της Μελβούρνης “Inflation”, στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση, επειδή, όπως ισχυρίζεται, έπεσε θύμα δυσφήμισης, λόγω των σχολίων του πρώην υπαρχηγού της Αστυνομίας της Βικτώριας, Brett Guerin.

Οι δηλώσεις του Guerin αφορούσαν το κλαμπ της Τσάμη, το οποίο αποκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς ως «κυψέλη» για τους εμπόρους ναρκωτικών. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό 3AW και την εφημερίδα “Herald Sun” στις αρχές του 2014, μιλώντας για το θέμα των ναρκωτικών.

Η Τσάμη ισχυρίζεται ότι τα λεγόμενα του πρώην υπαρχηγού έπληξαν καίρια, όπως αναφέρει στην αγωγή της, την φήμη της ως ικανής διαχειρίστριας.

Οι δημόσιες δηλώσεις του Guerin συνέπεσαν με την προσπάθεια της Αστυνομίας της Βικτώριας να προωθήσει την διακοπή σερβιρίσματος αλκοόλ από το κλαμπ “Inflation” στις 1.30πμ. και το κλείσιμό του στις 3.00πμ., αντί στις 8.00 το πρωί που έκλεινε, μετά από καταγγελίες για κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους, χρήση ναρκωτικών και υπερβολικές δόσεις τα Σάββατα, που στο “Inflation” οργανώνονταν οι βραδιές Cloud Nine.

Ο πρώην υπαρχηγός της Αστυνομίας κατηγόρησε, επίσης, την Τσάμη ότι προσέγγισε μάρτυρες που είχαν κάνει καταγγελίες στην Αστυνομία στο πλαίσιο της προσπάθειας των Αρχών να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας του κλαμπ της. Ο Guerin χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τσάμη «ακατάλληλη, απρεπή και παράνομη».

Στην αγόρευσή του την Τετάρτη ο δικηγόρος της Τσάμη, Timothy Sowden, είπε ότι οι παρατηρήσεις του Guerin ήταν «ιδιαίτερα ζημιογόνες για τον χαρακτήρα και τη φήμη της (Τσάμη) στην κοινωνία»

Ο Sowden δήλωσε ότι η πελάτισσά του είχε άψογο ποινικό μητρώο στην 30ετή καριέρα της στον χώρο των νυχτερινών κέντρων της Μελβούρνης και είχε πάντα στενή συνεργασία με την Αστυνομία, η οποία επιθεωρούσε το κλαμπ της μερικές φορές έως και επτά φορές τη νύχτα.

Ο δικηγόρος της ενημέρωσε, επίσης, το δικαστήριο ότι η Τσάμη ήταν στη διευθύνουσα επιτροπή του Φόρουμ Ιδιοκτητών Χώρων Διασκέδασης με Άδεια Ποτού της Μελβούρνης (Melbourne Licensees Forum) και μέλος του συνδέσμου Stonnington Liquor Accord. Και οι δύο αυτές οργανώσεις συμβουλεύουν και στηρίζουν τους ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης, ώστε αυτοί να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας.

«Έχει προσφέρει σημαντικά στο να διορθώσει τα κακώς κείμενα στον κλάδο και έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τη χρήση του ναρκωτικού GHB στο κλαμπ της» είπε ο δικηγόρος της Τσάμη.

Από την πλευρά του, ο Paul Hayes, QC, ο οποίος εκπροσωπεί στην υπόθεση την κυβέρνηση, δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις του Guerin δεν έπληξαν τη φήμη της Τσάμη και κατά την υπεράσπισή του θα επιχειρηματολογήσει ότι τα σχόλια του πρώην υπαρχηγού ήταν δικαιολογημένα.

Ο Hayes δήλωσε ότι θα παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για διακίνηση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια των βραδιών Cloud Nine και ότι μεταξύ των θαμώνων στο κλαμπ εκείνες τις βραδιές ήταν και ανήλικα άτομα.

«Θα παρουσιάσω μια ολόκληρη σειρά συμβάντων που σχετίζονται με την πώληση και χρήση ναρκωτικών στο κλαμπ που εκτείνονται περίπου 16 μήνες πριν από τα σχόλια» ανέφερε ο Hayes, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις του Guerin μίλησε στα μέσα ενημέρωσης μετά από αυξανόμενες ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια, ιδιαίτερα όσον αφορά τη χρήση του φαρμάκου GHΒ, το οποίο ήταν διαδεδομένο στη Μελβούρνη εκείνη την εποχή.

Ο δικαστής John Dixon, απευθυνόμενος στο σώμα των ενόρκων, που αποτελείται από τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες, ζήτησε να αντισταθούν στον πειρασμό διεξαγωγής δικών τους ερευνών ή έρευνας, είτε διαδικτυακά είτε αυτοπροσώπως.

«Δεν χρειάζεται να πάτε, και δεν πρέπει να πάτε, στο νυκτερινό κέντρο “Inflation”» είπε χαρακτηριστικά.

https://neoskosmos.com/el/222565/i-omogenis-idioktitria-tou-klamp-inflation-zita-apozimiosi-apo-tin-kyvernisi-tis-viktorias/