Εκτύπωση

ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΆΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΤΆΡΗΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΎΝ ΚΟΝΤΆ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΊΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αλλά και ο αρμόδιος (για τον Απόδημο Ελληνισμό) υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης σύντομα θα βρεθούν κοντά στους ομογενείς.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται ταξίδια σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, και φυσικά τις ευρωπαϊκές χώρες με έντονο ελληνικό στοιχείο με στόχο να προωθηθεί το θέμα της παροχής ψήφου στον Ελληνισμό της διασποράς.

Για την Αυστραλία δεν έγινε γνωστό ποιος αρμόδιος και πότε θα μας επισκεφθεί αν και το θέμα αυτό το συζήτησαν με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Αυτό που είναι γνωστό είναι πως στο θέμα της ψήφου ιδιαίοτερο ρόλο διαδραματίζει και ο Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης που δηλώνει: «Δεν υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που να μην αναγνωρίζει ότι πρόκειται για αυτονόητο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών απανταχού της Γης να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους – άλλωστε το προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμά μας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η τεχνολογία καθιστά την ψήφο των αποδήμων εύκολη υπόθεση, ενώ είναι ντροπή το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει παραχωρήσει στους πολίτες της αυτό το δικαίωμα».

Συνάντηση Διαματάρη, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Α. Δρακόπουλο

«Ειδικού βάρους και σημασίας», χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης με τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο.

«Ως γνωστόν, ο κ. Δρακόπουλος είναι απόδημος Έλληνας που διαμένει στη Νέα Υόρκη το μεγαλύτερο διάστημα, του οποίου η δράση για την Ομογένεια και την Ελλάδα δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συζητήσαμε αφενός τη δράση και τα σχέδιά του στην Ελλάδα και αφετέρου και σε μεγαλύτερη έκταση θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο κ. Διαματάρης.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υπογράμμισε την πρόθεσή του να συζητήσει οποιαδήποτε σοβαρή γενικότερου ενδιαφέροντος πρωτοβουλία του παρουσιαστεί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν την Ομογένεια της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Δρακόπουλος δήλωσε επίσης ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει ο κ. Υφυπουργός και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του.

Νωρίτερα, ο κ. Διαματάρης παρευρέθη στην τελετή γενικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», κ. Ανδρέας Δρακόπουλος. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Δρακόπουλο για τη συμβολή του στην αναβάθμιση του σκοπευτηρίου, ενώ ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για έργο που καθιστά το σκοπευτήριο εφάμιλλο των πλέον συγχρόνων, κατατάσσοντάς το μεταξύ των καλυτέρων της Ευρώπης».

https://neoskosmos.com/el/224156/mitsotakis-theodorikakos-kai-diamataris-tha-vrethoun-konta-stous-omogeneis/