Εκτύπωση

TO «THE WAITER» ΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΉ Σ. ΚΡΙΚΡΉ ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ ΤΟ DISCOVERY AWARD – BEST DEBUT FEATURE

Η βραβευμένη ταινία «The Waiter» του ομογενή Στηβ Κρικρή (Steve Krikris), έχοντας ήδη κερδίσει τέσσερα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αλλά και άλλα δύο βραβεία στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνο (Καλύτερος Ανδρικός Ρόλος και Καλύτερη Μουσική), ταξιδεύει για ακόμα μία φορά, ως η μοναδική ελληνική συμμετοχή, στο 27ο Raindance Film Festival στο Λονδίνο (18-29 Σεπτεμβρίου) και διεκδικεί το Discovery Award – Best Debut Feature. Οι προβολές της ταινίας θα είναι στις 25 και 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε τα Βραβεία Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου – Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Καλύτερων Locations. Από τότε, έχει ήδη προβληθεί σε περισσότερα από 15 διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ενώ πρόσφατα προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2019 στην Ελευσίνα.

Το «The Waiter» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Στηβ Κρικρή. Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τοποθετημένο στην Αθήνα του σήμερα, είναι μία σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Φιλμικής και του Στηβ Κρικρή με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK), της ΕΡΤ και της εταιρείας Post production 2/35.

«Το ‘The Waiter’ είναι μία σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση. Eνα υπαρξιακό νέο νουάρ και μία ιστορία δολοφονίας δοσμένη μέσα από τα μάτια του (εκ)κεντρικού ήρωα, του Ρένου που υποδύεται ο Aρης Σερβετάλης» έχει δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γεννημένος στην Ουάσινγκτον σκηνοθέτης,  Στηβ Κρικρής .

Με σπουδές στη φημισμένη σχολή Καλών Τεχνών San Fransisco Art Institute (SFAI) και μετέπειτα πορεία ως σκηνοθέτης διαφημιστικών στην Νέα Υόρκη και την Αθήνα, ως παραγωγός ταινιών, αλλά και ως ιδρυτής του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Πάτμου, ήταν φυσικό επακόλουθο για τον κ. Κρικρή να γυρίσει τη δική του μεγάλου μήκους ταινία.