Εκτύπωση

ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΊΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΈΣ ΑΓΙΑΣΜΟΎ ΤΩΝ ΥΔΆΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ

http://www.pontos-news.gr/sites/default/files/article/2020-01/fba00e21-0519-41ca-829a-10062d64df1e.jpgΤην ώρα που η Αυστραλία δοκιμάζεται από τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της, το πρωί της Κυριακής χιλιάδες ομογενείς παρακολούθησαν τις τελετές αγιασμού των υδάτων στις θάλασσες της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, της Αδελαΐδας και των άλλων πόλεων.

Στο Σίδνεϊ χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, ο οποίος τόνισε ότι φέτος η σκέψη όλων είναι στα θύματα και τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Άλλωστε, στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής που πραγματοποιήθηκε μετά την τελετή συγκεντρώθηκαν χρήματα για πυροπαθείς. Για το σταυρό βούτηξαν περίπου 50 άτομα· πρώτος έφτασε ο 27χρονος Αναστάσιος Μπακούλης.

Στο κεντρικό λιμάνι της Μελβούρνης, εκεί όπου κάποτε αγκυροβολούσαν τα υπερωκεάνια με τους μετανάστες, τον αγιασμό των υδάτων έκανε ο επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ. Το σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ο 20χρονος Ευστράτιος Μανιός. Και οι ομογενείς της Μελβούρνης διέθεσαν τα έσοδα της εκδήλωσης που ακολούθησε στους πυροπαθείς.

http://www.pontos-news.gr/article/204269/hiliades-omogeneis-stis-teletes-agiasmoy-ton-ydaton-stin-aystralia