Εκτύπωση

ΠΈΘΑΝΕ Ο ΟΜΟΓΕΝΉΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΌΣ ΠΑΡΑΓΩΓΌΣ ΓΙΏΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΛΏΤΟΣ

Φωτογραφία: Σ. Λάμπρου

Συγκίνηση στην Ομογένεια προκαλεί η εκδημία του 96χρονου πρώην τηλεοπτικού παραγωγού Γεωργίου Μπουρλώτου, ο οποίος έφυγε από την ζωή χτυπημένος από τις επιπλοκές της νόσου COVID-19, την οποία ο οργανισμός του δεν κατάφερε να καταπολεμήσει.

Ο Γιώργος Μπουρλώτος εξέπνευσε το βράδυ της Παρασκευής, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Cooper University Hospital, στο Κάμντεν της Νέας Ιερσέης, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή.

«Ο πατέρας μου ήταν μια μοναδική ψυχή, που προσέφερε αμέριστη αγάπη σε όλους όσοι τον γνώριζαν», δηλώνει στον «Ε.Κ.», με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο γιος του, Αλέξανδρος, ενώ σε ανακοίνωσή της στο Facebook η οικογένεια αναφέρει πως «θα ζει μέσα μας, στις καρδιές μας, στις μνήμες μας».

Ο εκλιπών ήταν μια ιδιαίτερα αγαπητή φυσιογνωμία στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, γράφοντας τη δική του Ιστορία με τη δράση του στα κοινά, την επιχειρηματική του δραστηριότητα αλλά και την αλληλεγγύη που επέδειξε στον Απόδημο Ελληνισμό. Αποτέλεσε μια φωνή - καταφύγιο και πηγή ενημέρωσης για τον Ελληνα μετανάστη του προηγούμενου αιώνα, ξεκινώντας το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Η Ελληνική Ωρα» (The Panhellenic Hour), από το Κάμντεν, το μακρινό 1949. Αργότερα, το 1984, ξεκίνησε το θρυλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Το Ελληνικό Πνεύμα» («The Greek Spirit TV»), το οποίο αποτέλεσε έναν υπερπολύτιμο και εμβληματικό δίαυλο επικοινωνίας για τους ομογενείς που είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν.

Παράλληλα, άπαντες έχουν να θυμούνται ότι άνοιξε το σπίτι του σε πολλούς Ελληνες, όταν έφτασε στην Αμερική ενώ, σύμφωνα με την οικογένειά του, είχε κοινωνική ζωή ακόμη και στα 96 του χρόνια.

«Η ενέργειά του για ζωή εκπορευόταν από την επιθυμία του να βοηθήσει τους άλλους και θεωρούσε υποχρέωσή του να συνεχίσει να το κάνει, ούτως ώστε η ελληνοαμερικανική κοινότητα να διατηρήσει την επαφή της με την ελληνική κληρονομιά της. Ηταν πάντα ευγνώμων σε όλους όσοι τον βοήθησαν να συνεχίσει τις τηλεοπτικές εκπομπές του», συμπληρώνει ο Αλέξανδρος Μπουρλώτος.

Ο Γιώργος Μπουρλώτος υπηρέτησε τα κοινά της Ομογένειας από διάφορες θέσεις, καθώς ήταν μέλος της AHEPA και διετέλεσε Κυβερνήτης στην Περιφέρεια Νέας Ιερσέης και Ντέλαγουερ (District #5). Επιπλέον, διετέλεσε πρόεδρος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, ενώ ήταν ενεργός και με κοινωνικές θέσεις σε επαγγελματικούς φορείς της περιοχής του.

Οπως αναφέρει και ο γιος του, αγαπούσε ιδιαίτερα τον «Εθνικό Κήρυκα» και ήταν από τους παλαιότερους συνδρομητές, παροτρύνοντας κάθε Ελληνα της Αμερικής να πράξει το ίδιο.

«Μέχρι και σήμερα, ο 'Εθνικός Κήρυκας' ήταν σημαντικός για αυτόν, προκειμένου να ενημερώνεται για τις ελληνικές εκδηλώσεις αλλά και να κρατά το μυαλό του ενεργό», είπε ο κ. Μπουρλώτος.

https://www.ekirikas.com/omogeneia_genika_nea/arthro/pethane_o_omogenis_tileoptikos_paragogos_giorgos_mpourlotos-278323/