Εκτύπωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ - ΡΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καμπανάκι κινδύνου» για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων και οικογενειακών επιχειρήσεων στις συνοικίεςAnchor του Κουίνς, του Μπρονξ και του Μπρούκλιν εξέφρασαν, σε κοινή δήλωσή τους, η πολιτειακή γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τζέσικα Ράμος (Jessica Ramos) και ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης (Costas Constantinides).

Ειδικότερα, οι δυο εκλεγμένοι, οι οποίοι έχουν προχωρήσει εκατέρωθεν σε δηλώσεις αμοιβαίας πολιτικής στήριξης, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι μεγάλο κομμάτι του πακέτου υποστήριξης των μικρών επιχειρήσεων (Small Business Services - SBF) καταβλήθηκε, ως επί το πλείστον, σε εταιρείες του Μανχάταν, με αυτές των προαναφερόμενων δημοτικών διαμερισμάτων να εμφανίζονται αδικημένες αλλά και τα προβλήματά τους να παραμένουν, εξαιτίας της κρίσης που επέφερε η πανδημία του Covid-19.

«Οι μικρές επιχειρήσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης υποφέρουν από την κρίση της Covid-19. Παρόλα αυτά, όμως, μόνο εκείνες του Μανχάταν έχουν ως επί το πλείστον βοηθηθεί από τα αντίμετρα του SBS. Η πόλη πρέπει να δημιουργήσει ένα ρηξικέλευθο σχέδιο για όλες τις μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες βρίσκονται εδώ στο Δυτικό Κουίνς, υπό την ιδιοκτησία οικογενειών μεταναστών, και να δημιουργήσει εποικοδομητικούς τρόπους για να τις βοηθήσει», είπε η κ. Ράμος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος υπενθύμισε και την ιδιαίτερη αξία των επιχειρήσεων του Δυτικού Κουίνς, ως προς την προσπάθεια εκπλήρωσης του διαχρονικού «αμερικανικού ονείρου».

«Οι μικρές επιχειρήσεις του Δυτικού Κουίνς αντιπροσωπεύουν το αμερικανικό όνειρο, με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους να έρχονται από κάθε γωνιά της Γης. Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν περιορισμοί που δεν τους επιτρέπουν να έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες και υποστήριξη - ιδίως τώρα», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης και η Τζέσικα Ράμος απέστειλαν σχετική επιστολή για το θέμα στον δήμαρχο Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, στον Σύμβουλο για την υποστήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας, Γκρεγκ Μπίσοπ και στην Επίτροπο Υπηρεσιών για τις μικρές επιχειρήσεις, Τζόνελ Ντόρις.

https://www.ekirikas.com/ameriki_politiki/arthro/parembasi_konstantinidi_ramos_gia_tis_mikres_epixeiriseis-320547/