Εκτύπωση

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΕΚΠΟΜΠΉ ΤΗΣ ERT-WORLD ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΕΛΛΗΝΌΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ

Οι οθόνες των υπολογιστών μας θα γεμίσουν «στεριές καμένες στον ήλιο και αυτά τα γαλάζια πέλαγα με τους αφρούς των κυμάτων» όπως έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης – Ελληνικοί ήχοι ελληνικής γλώσσας στην εκπομπή «Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες»

Παιδικές ελληνικές φωνές από τα μεγάλα κέντρα της ομογένειας ,παιδιά που μαθαίνουν Eλληνικά σε όλες τις γωνιές της γης, φιλέλληνες, διαπρεπείς Έλληνες του εξωτερικού ενώνουν τη θετική τους ενέργεια για τη γιορτή αγάπης, τα Χριστούγεννα.

Οι οθόνες των υπολογιστών μας θα γεμίσουν “στεριές καμένες στον ήλιο κι αυτά τα γαλάζια πέλαγα με τους αφρούς των κυμάτων” , όπως είπε ο Ελύτης ότι είναι η Ελλάδα και ήχους ελληνικής γλώσσας στην εκπομπή «Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες» που θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της ERT- World.

 

Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού ενόψει της γιορτής του Θεανθρώπου.

 

«Για πρώτη φορά φέτος, μια δύσκολη κατά γενική ομολογία χρονιά, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο να φέρει πιο κοντά τους απανταχού Έλληνες με την πατρίδα, ένωσε τις δυνάμεις της με αυτές της ΕRΤ-World για να διοργανώσει μια ιδιαίτερη εκπομπή για τα Χριστούγεννα.

 

Στο επίκεντρο της εκπομπής είναι τα παιδιά των ομογενών μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.» επισημαίνει ο Γιάννης Χρυσουλάκης , γενικός γραμματέας .

Τα παιδιά των Ελλήνων, αλλά και τα παιδιά των φιλελλήνων, που μαθαίνουν Eλληνικά, είτε από το σπίτι τους, είτε από τις σχολικές αίθουσες, είτε και από την ύπαιθρο αν απαιτείται λόγω των υγειονομικών συνθηκών, θα ευχηθούν, θα τραγουδήσουν και θα δώσουν το δικό τους, ξεχωριστό στίγμα από την Αυστραλία έως τον Καναδά και από την Κίνα έως την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική, μας εξήγησε ο κ. Χριστουλάκης.

Η ομογένεια της Μελβούρνης θα συμμετέχει με τις ζωγραφιές από τα παιδιά της Ε Δημοτικού του South Eastern Bentleigh Campus και τις εξαιρετικές δασκάλες τους Μαρία-Στέλλα Παπαγεωργίου και Κική Πάτσαρη με το «Κουτί της αγάπης» .

Χριστουγεννιάτικα πολύχρωμα κάλαντα θα ακούσουμε από τα παιδιά όλων των ηλικιών του σχολείου της κοινότητας Dandenong «Άγιος Παντελεήμων» στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της κοινότητας που πραγματοποιήθηκε σε δύο Σαββατοκύριακα χωρίς την παρουσία των γονέων.

Θα δούμε και τους αριστεύσαντες μαθητές παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Ιερατικό προϊστάμενο της Κοινότητας Αντώνη Κρινά και την διευθύντρια Νίκη Φαρφαρά-Πάσχου.

Από το Σίδνεϊ συμμετέχουν τα παιδιά από το Κολλέγιο «Άγιος Σπυρίδων».

Χριστουγεννιάτικο χαιρετισμό θα απευθύνουν n ο Peter Katsabanis, Φιλελεύθερος βουλευτής Περθ Δυτικής Αυστραλίας καθώς και ο Basil Zempilas, ομογενής δήμαρχος Περθ.

Η εκπομπή θα προβληθεί τρεις φορές, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στη διάρκεια των εορτών, ώστε να είναι προσβάσιμη κατάλληλες ώρες από κάθε γωνιά
του πλανήτη.

“Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες”

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ Γ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ

Αυτές τις άγιες ημέρες, όλοι εμείς στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να υπηρετήσουμε το ιερό καθήκον προς την Ομογένεια και προς την πατρίδα.

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά, διότι έχουν οδηγήσει όλον τον κόσμο να εστιάσει περισσότερο σε όσα ενώνουν. Και εμάς τους Έλληνες μας ενώνουν πολλά. Τόσα, που τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν δεν είναι ικανά να μας κάνουν να τα ξεχάσουμε.

Αυτά τα Χριστούγεννα θυμόμαστε λίγο παραπάνω πόσο πολύ αγαπάμε τις ρίζες μας, τις παραδόσεις και τις αξίες μας. Πόσο χρειαζόμαστε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Για πρώτη φορά νιώθουμε ίσως τόσο έντονη την ανάγκη να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον. Να μοιραστούμε μεταξύ μας κάθε τι θετικό. Αυτά τα Χριστούγεννα έχουμε ήδη καταλάβει πως ό,τι μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται.

Σας στέλνω τις πιο θερμές μου ευχές για υγεία, προκοπή, χαρά στα σπιτικά σας. Σας στέλνω τις πιο θερμές μου ευχές για δύναμη, υπομονή, καλή διάθεση. Τις πιο θερμές μου ευχές να ζεσταίνει πάντα εσάς και τα παιδιά σας η αγάπη, η πίστη, η ελπίδα.

Χρόνια πολλά στους αναγνώστες του «Νέου Κόσμου»!

Χρόνια πολλά σε όλους τους Ομογενείς μας!

πηγή:neoskosmos.com

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ