Εκτύπωση

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΉΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΉ ΤΗΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΓΙΆΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΆΡΑ ΣΤΟ ΜΈΓΑΡΟ ΜΑΞΊΜΟΥ.

g_thema_c08

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Κοινό συμπέρασμα υπήρξε ότι:

1. Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της.

2. Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Εκτύπωση

ΤΡ. ΑΛΕΞΙΆΔΗΣ: Η ΔΙΑΦΘΟΡΆ ΉΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΕΠΙΛΟΓΉ

Σχετικα με τις εξελίξεις στα θέματα της διαφθοράς ο πρώην υπουργός κ. Τρύφων Αλεξια΄δης είχε δηλώσει ότι οι αναγνώστες επισημαίνουν

  • Και την περίοδο που είσασταν συνδικαλιστικό στέλεχος στο χώρο των εφοριακών συζητούσαμε για την διαπλοκή και την  διαφθορά και μετά και ως υπουργός και ως στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης, το ερώτημα που τίθεται είναι: Το σύστημα γεννά την διαφθορά και την διαπλοκή ή η διαπλοκή «έχει» το σύστημα;

Πριν από πολλά χρόνια είχα γράψει ένα άρθρο στην «Αυγή» με τίτλο : «ΔΙΑΦΘΟΡΑ: Πολιτική επιλογή ή ανεξέλεγκτο σύμπτωμα;», το είχα γράψει πολύ πριν φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στα πράγματα. Ανέλυα στο άρθρο ότι η διαφθορά είναι πολιτική επιλογή.

Εκτύπωση

Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, σε χθεσινή του ομιλία σημείωσε: «Τα αποτελέσματα των stress tests επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς και έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση. Από εδώ και στο εξής οι βασικές προτεραιότητες είναι, πρώτον η ταχύτερη μείωση των «κόκκινων δανείων» με αναπτυξιακούς και κοινωνικούς όρους και, δεύτερον, η πιο ενεργή παρουσία των τραπεζών στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και ειδικά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Εκτύπωση

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Ζ. ΚΛ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ

«Με τη καθοριστική στήριξη και συμβολή του Ζ.Κ. Γιούνκερ και της Επιτροπής, είμαστε κοντά στην οριστική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup», επισημαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός - «Θέλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια η έξοδος της Ελλάδας να είναι σαφής και δεν θα υπάρξει καμία προληπική γραμμή», το σαφές μήνυμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την κοινή βούληση της Ελλάδας και της Κομισιόν, η επικείμενη έξοδος της Ελλάδας από το «τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα» να είναι «η πιο καθαρή» και «η πιο σαφής», υπογράμμισαν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ και Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές τους δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Τόνισαν ότι πριν από το τέλος του καλοκαιριού, στις 20 Αυγούστου που βγαίνει από το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα είναι μια κανονική χώρα, όπως οι υπόλοιπες στην Ευρωζώνη.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο της Κομισιόν συμφώνησαν «κάτι πολύ σημαντικό»: ότι αυτή είναι η τελευταία επίσημη επίσκεψη του κ. Γιούνκερ στη μνημονιακή Ελλάδα, όχι γιατί δεν σκοπεύει να ξανάρθει σύντομα, «αλλά γιατί πολύ σύντομα η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει σε αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊκή κανονικότητα, θα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα, θα ξαναγίνει μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήρε τα αποτελέσματα των προσπαθειών της χώρας στην οικονομία μιλώντας για «εξαιρετικές» επιδόσεις, οι οποίες, όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελούν «το διαβατήριό μας για την καθαρή έξοδο». Στο ερώτημα αν η χώρα οδεύει προς μια καθαρή έξοδο, ή αν τίθεται θέμα προληπτικής γραμμής και πώς -δεδομένης της υπεραπόδοσης και των υψηλών πλεονασμάτων- είναι δυνατόν να ζητούν ακόμη οι θεσμοί να υπάρξει μεγαλυτερη λιτότητα για το 2019 και το 2020, ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν σαφής: «Ποτέ δεν ήμουν φανατικός οπαδός της λιτότητας, της τυφλής λιτότητας, της άκαμπτης λιτότητας». Πρόσθεσε «όχι προληπτική γραμμή» για να υπογραμμίσει: «Εμείς θέλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια να είναι η πιο σαφής και η πιο καθαρή»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για σταθερό πλαίσιο επαναλαμβανόμενης δημοσιονομικής απόδοσης που έχει επιτευχθεί και για δημοσιονομικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας ως ενδεικτικό το ότι η Ελλάδα πέτυχε το υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα φέτος στην Ευρώπη, για να σημειώσει ότι «αυτά αποκαθιστούν την αξιοπιστία της χώρας και προδικάζουν με ασφάλεια την επίτευξη των στόχων για τα επόμενα χρόνια και κυρίως για το 2018 και 2019». Σημείωσε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι όχι να προστεθούν νέα μέτρα λιτότητας, αλλά ενδεχομένως να αφαιρεθούν κάποια, δίνοντας μεγαλύτερη ορμή στην ανάπτυξη».
Εκτύπωση

Γ.ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ "ΣΥΝΝΕΦΑ" ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Γ.Χατζηθεοδοσίου για τα "σύννεφα" στην πώληση της Εθνικής ΑσφαλιστικήςΣτον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο επενδυτικό σχήμα Calamos σε σύμπραξη με την ολλανδική Exin.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, η οικογένεια του Ελληνοαμερικανού Calamos μαζί με τον J. Koudounis ζητούν από τον ολλανδικό όμιλο την άμεση εξόφληση ποσού 41 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση το ποσό θα έπρεπε να έχει πληρωθεί στις 31/12/2017 και πλέον είναι σε αθέτηση. Οι μέχρι πρότινος για 9 μήνες συνέταιροι έχουν διασπαστεί.
Για το θέμα μίλησε στον ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας:
«Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελούσε ένα κεφάλαιο για την

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ