Εκτύπωση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ:ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός παρακολούθησε τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Laser Radial Ανδρών / Εφήβων το οποίο διεξήχθη στο Βόλο από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους ομίλους ΝΟΒΑ και ΟΕΑ-ΝΑΒ.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να βρεθώ μαζί με τα παιδιά, στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων. Και διαπίστωσα με χαρά ότι στην πλειονότητά τους, εκτός από πολύ καλοί αθλητές είναι και πολύ καλοί μαθητές στα σχολεία τους – έχουν δηλαδή επιδόσεις τόσο στον αθλητικό στίβο, όσο και στο στίβο της γνώσης. Αυτός ο αρμονικός συνδυασμός άθλησης και μόρφωσης είναι ό,τι καλύτερο, ιδιαίτερα μάλιστα για τους γονείς που καμαρώνουν τα παιδιά τους και αισθάνονται διπλή υπερηφάνεια.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία της διοργάνωσης. Η ιστιοπλοΐα είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό μας - και αξίζει όλοι μας να συμβάλλουμε ώστε όσο γίνεται περισσότερα νέα παιδιά να έρθουν σ’ αυτήν, να γνωρίζουν τα μυστικά της και να την αγαπήσουν.

Εύχομαι ολόψυχα υγεία στα παιδιά και καλή συνέχεια με τέτοιες πρωτοβουλίες σε όλες τις ελληνικές θάλασσες» .

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αντικείμενο τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων στους τομείς της διατροφής, της πρόληψης, της αγωγής υγείας , της σωματικής άσκησης, της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, οι Υφυπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.κ Κώστας Κουκοδήμος και Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, η Υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κυρία Κυριακή Γιαννακίδου, ο Υπεύθυνος Υγείας και Παιδείας του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Σωτήριος Γκλαβάς, αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Σεβαστή, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας κυρία Αθηνά Κύρλεση, ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής κ. Στέλιος Δασκαλάκης και η Αν. Διευθύντρια της Διεύθυνσης Συμβουλευτικού επαγγελματικού Προσανατολισμού & Εκπαιδευτικών Δραστηριότητων (Σ.Ε.Π.Ε.Δ) κυρία Αναστασία Ξυλόκοτα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στην διατροφή στο σχολείο και στο σπίτι, με σκοπό την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, την πρόληψη και την αγωγή στα θέματα υγείας, την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και το σημαντικό ρόλο που έχει η σεξουαλική αγωγή στους νέους. Η συζήτηση επιπλέον, εστιάστηκε στη σωματική άσκηση, ως σύγχρονη μορφή μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης των μακροχρόνιων ασθενειών. Τέλος έγινε αναφορά στην απαραίτητη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των γονέων σε όλα τα προαναφερθέντα θέματα, καθώς και στην ενημέρωση των μαθητών από το διαδίκτυο, την εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση, το radio school και άλλες δράσεις προβολής.

Οι πολιτικές ηγεσίες των τριών Υπουργείων συμφώνησαν να εφαρμοστεί άμεσα το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας το 2011 και επικαιροποιήθηκε το 2014, με την συμμετοχή και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε πως όλα τα ανωτέρω θέματα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και όλες οι πλευρές συμφώνησαν σε δέκα μέρες να υπάρξει νέα συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει εξειδίκευση και έναρξη υλοποίησης των δράσεων.

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας χρήζει επικαιροποίησης, καθώς οι 3 από τους 4 βασικούς άξονες των επιχειρησιακών στόχων είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης της υγείας από την προσχολική και σχολική ηλικία.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η δράση «Kid’s Athletics» του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, που έχει στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού στο πλαίσιο της ευρύτερης ένταξης των νέων στον αθλητισμό και στη συνέχεια στη Διά Βίου άσκηση. Επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ είναι να αποτελέσει το εν λόγω πρόγραμμα ένα σημαντικό όπλο στα χέρια των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, το οποίο θα υλοποιεί, ειδικά για τις ηλικίες του Δημοτικού Σχολείου, την ισόρροπη ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών και των μαθητριών σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ