Εκτύπωση

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΜΠΙΧΑΚΗ 30

ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ/

& Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΛΕΝΤΙ

ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ/

ΜΕ ΣΗΜΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ/

& ΠΡΙΝ ΜΕ ΒΛΑΒΕΣ ΞΑΦΝΙΚΕΣ/

ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΠΑΡΤΙΔΕΣ/

ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΝΑ' ΡΘΕΤΕ/

ΣΤΟ ΕΜΠΕΙΡΟ MR ΚΤΕΟ/

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ/

& ΟΧΗΜΑ ΑΚΜΑΙΟ/

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ/

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΑΝΕΙ/

ΜΕ MR ΚΤΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ/

ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ/

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΙΜΗ/

ΓΡΑΠΤΗ ΕΥΦΗΜΗ ΜΝΕΙΑ/

ΑΠ ΤΟ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟ YOUTUBE/

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Εκτύπωση

MR ΚΤΕΟ

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ

ΟΥΤΕ ΓΚΕΟ ΒΑΓΓΕΟ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟ

 

 

 

Εκτύπωση

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό στην ημερίδα του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Επιλέγω να Μην Καπνίζω», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος 2021:

Με χαρά συμμετέχω σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, στην ημερίδα του Υπουργείου Υγείας «Επιλέγω να Μην Καπνίζω».

 

Από την αρχή της πανδημίας, το κάπνισμα, μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία σε όλο τον κόσμο με οκτώ εκατομμύρια θύματα ετησίως, συνδέθηκε με τις δυσμενείς επιπτώσεις της νόσου του κορωνοϊού. Οι καπνιστές εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης και είναι περισσότερο ευάλωτοι στον ιό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τη διακοπή του καπνίσματος, προωθεί ενημερωτική καμπάνια με τίτλο «Δεσμεύομαι και Σταματώ», με στόχο, μέχρι το τέλος του χρόνου, να καταφέρει να πείσει 100 εκατομμύρια καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο. Ας ευχηθούμε όλοι να τα καταφέρει.

 

Οι καταστροφικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, ενεργητικού και παθητικού, έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά εδώ και μισόν αιώνα τουλάχιστον. Έχουμε πλέον πλήρη επίγνωση των συνεπειών του. Οι εθνικές στρατηγικές για την καταπολέμηση, τον έλεγχο και την πρόληψή του, αν και καθυστέρησαν, είναι σήμερα πραγματικότητα στις περισσότερες χώρες.

 

Στην Ελλάδα, μία και πλέον δεκαετία μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, έχει αρχίσει να καταγράφεται σταθερή μείωση των καθημερινών καπνιστών. Είναι μια ενθαρρυντική «νίκη», αλλά όχι το τέλος της μάχης. Η σαφής μεταστροφή της πλειονότητας των Ελλήνων υπέρ της εφαρμογής του νόμου αυτού είναι σημαντική κατάκτηση για την προάσπιση της υγείας όλων μας. Η εντυπωσιακή μείωση του τσιγάρου στις νέες ηλικίες γεννά ελπίδες. Ωστόσο, και παρά την πρόοδο που σημειώνεται, το ποσοστό των καπνιστών στη χώρα μας παραμένει ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Η διακοπή είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Η υγειονομική κρίση που βιώνουμε δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει την εξάρτηση από τη νικοτίνη στις χρόνιες νόσους και παροτρύνει την ιατρική κοινότητα να ανταποκριθεί ενεργά, παρέχοντας στους καπνιστές, στη δύσκολη διαδρομή προς την απεξάρτηση, την απαραίτητη βοήθεια και στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό εξοπλισμένο με τα κατάλληλα μέσα.

Βρίσκομαι ανάμεσα σε επιστήμονες, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας, και ειδικά των νέων, απέναντι στις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος. Αισιοδοξώ ότι τα σημερινά παιδιά θα απορρίψουν τη βλαβερή συνήθεια. Άλλωστε, έχει ξεπεραστεί η διαδεδομένη στη χώρα μας «κουλτούρα του καπνιστή». Την έχει απορρίψει η κοινωνία και τα νέα πρότυπα που επικρατούν.

«Επιλέγω να Μην Καπνίζω» σημαίνει επιλέγω να ζω και να προστατεύω την υγεία τη δική μου, του διπλανού μου, του παιδιού μου. Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τη βλαβερή αυτή συνήθεια για πάντα. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η απόφαση για οριστική διακοπή του καπνίσματος. Η πιστή τήρησή της θα έχει ανεκτίμητα οφέλη τόσο σε προσωπικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Επιλέγω να μην καπνίζω λοιπόν, από σήμερα κιόλας.

Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΝΑΝΠ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ FRONTEX Κ. FABRICE LEGGERI

DSC_3210.jpgΣε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX κ. Fabrice Leggeri στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τόσο ο κ. Πλακιωτάκης, όσο και ο κ. Leggeri, συμφώνησαν ότι η συνεργασία της FRONTEX με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ είναι κοινή η πεποίθηση και των δύο πλευρών πως η συνεργασία αυτή θα πρέπει να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί.

Εκτύπωση

Γιώργος Αρβανιτίδης: «Ζητάμε Διακομματική Επιτροπή για έναν Κλιματικό Νόμο με Διαγενεακή Αλληλεγγύη»

Στην ειδική συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής με θέμα την μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά τοποθετήθηκε ο αρμόδιος εισηγητής του κόμματος και υπεύθυνος περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Αρβανιτίδης, ζητώντας την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής που θα επεξεργαστεί έναν Κλιματικό Νόμο – Πλαίσιο με όρους κλιματικής δικαιοσύνης, δημοκρατικής συμμετοχής και με βήμα που θα δοθεί στις νέες γενιές για την συνδιαμόρφωση των στόχων του, μέσα από μια Κλιματική Συνέλευση.  

Ο κ. Αρβανιτίδης παρουσίασε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για έναν οδικό χάρτη με 4 συγκεκριμένα βήματα και με βασικό στοιχείο την συμμετοχή των πολιτών:

Για το ΠΩΣ πρέπει να συνταχθεί και να διαμορφωθεί ο ελληνικός Κλιματικός Νόμος,

•Για το ΤΙ στόχους πρέπει να περιέχει,

•Για το ΠΩΣ πρέπει να ελέγχεται η εφαρμογή του ελληνικού Κλιματικού Νόμου και

• τέλος, για το ΠΟΙΕΣ προτεραιότητες πρέπει να ακολουθήσουν της ψήφισής του, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά:

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ