Εκτύπωση

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΕΔΩΣΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ: ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΝΟΜΙΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

 Επισημάνσεις Ομογενών που παρακολουθούν και

διαδικτυακά την εκπομπή του Aίμ. Λιάτσου kontra 24 channel

 «Επετεύχθη η ανταλλαγή ομολόγων που είχαν βγει το 2012 με συμμετοχή  86% και η ελληνική οικονομία πήρε μια ανάσα για τα επόμενα χρόνια»  υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης τονίζοντας ότι «αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα  ότι πάμε καλά και τη δεύτερη προσπάθεια εξόδου στην αγορά μπορούμε να  την κάνουμε με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα». Αναρωτήθηκε όμως αν συμβαδίζουν όσα ακούγονται στην Ελλάδα με την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι στην ελληνική οικονομία;

Μιλώντας χθες στο Kontra τόνισε ότι «βαδίζουμε με γρήγορους ρυθμούς προς την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης και ως το τέλος του χρόνου θα έχουμε θετικές ενδείξεις και ειδήσεις προς την κατεύθυνση της εξόδου της χώρας από τη μνημονιακή περίοδο».

Προστατεύεται η λαϊκή κατοικία 

Δέσμευση της κυβέρνησης είναι η προστασία της λαϊκής κατοικίας υποστήριξε ο κ. Αλεξιάδης διευκρινίζοντας ότι «η κυβέρνηση έφερε το νόμο Σταθάκη που τροποποιεί το νόμο Κατσέλη και προστατεύει την α’ κατοικία, όχι τη βίλα στο Πόρτο Χέλι με το ελικοδρόμιο και την πισίνα, αλλά τη λαϊκή κατοικία». Απέκλεισε κατηγορηματικά «να μπούμε σε λογική Πορτογαλίας ή Ισπανίας».

Όπως ενημέρωσε υπάρχουν τρόποι προστασίας και νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο οι πολίτες μπορούν να προσφεύγουν σε δικαστήρια, εφορίες, ή το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε «ήδη έκλεισε η πρώτη υπόθεση εξωδικαστικού συμβιβασμού όπου γίνεται κούρεμα 85% στις προσαυξήσεις, σώζεται η περιουσία του οφειλέτη και υπάγεται στο καθεστώς των 120 δόσεων».

Ενώ «η καλή είδηση» όπως είπε, είναι ότι «χρέη μέχρι 50.000 ευρώ μπορούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

Τέλος διαβάζοντας σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων έφερε παράδειγμα από χθεσινό πλειστηριασμό που ματαιώθηκε στο Ειρηνοδικείο Πειραιά και αφορούσε πλοίο ιταλικής ιδιοκτησίας, κυπριακής εταιρείας για οφειλές 12.300.000 ευρώ στις οποίες περιλαμβάνονται και αποζημιώσεις ναυτεργατών.

«Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες αλλά δεν γίνεται να δεχθούμε μια λογική κατά των πλειστηριασμών χωρίς κριτήρια», πρόσθεσε.

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ