Εκτύπωση

«ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπορεί η προσπάθεια Ελλήνων ιδιοκτητών ταξί να φέρουν Έλληνες οδηγούς ταξί στη Μελβούρνη να μην στέφθηκε από επιτυχία, αλλά οι ίδιοι λένε ότι μια ελληνική τεχνολογία θα τονώσει τον κλάδο τους.

 


Πρόκειται για την ελληνικής εφεύρεσης taxiplon που δημιουργήθηκε για να προσφέρει στο επιβατικό κοινό μια νέα διάσταση στις υπηρεσίες ταξί.
Το σύστημα αυτό, που θα εισαχθεί από την Ελλάδα, θα εφαρμοστεί και στη Μελβούρνη από τρεις ελληνικές εταιρίες ταξί που διαθέτουν στόλο 505 αυτοκινήτων.
Όπως λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης, ιδιοκτήτης της εταιρείας TaxiLink, που διαθέτει 150 αυτοκίνητα, «κάνοντας χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, η taxiplon κάνει την κλήση ταξί... παιχνιδάκι! Με τη δωρεάν εφαρμογή taxiplon το κοινό θα καλεί ταξί από το κινητό του με το πάτημα ενός κουμπιού».
«Όλα τα αυτοκίνητα των τριών εταιριών θα είναι εξοπλισμένα με το καινοτόμο ελληνικό λογισμικό που διαθέτει σύστημα πλοήγησης και συνδέεται με το taxiplon smart phone application, καθώς και την ομώνυμη διαδικτυακή εφαρμογή εύρεσης ταξί» λέει ο κ. Κατσιαμπάνης.
Ο ίδιος θεωρεί το σύστημα αυτό «επαναστατικό» γιατί ο πελάτης θα έχει να κάνει «απ' ευθείας με τον οδηγό», θα ξέρει πού βρίσκεται, πόση ώρα θα κάνει και όλα τα σχετικά.
Σήμερα όλοι οι οδηγοί ταξί εξαρτώνται από τις εταιρίες 13Cabs και Silver Top για να κλείσουν τηλεφωνικά δουλειές.
Το ελληνικό σύστημα θα το χρησιμοποιούν οι εταιρίες TaxiLink του κ. Κατσιαμπάνη, Ambassador Taxis του Τζον Βλασόπουλου και Cabways του Κρις Σικαβίτσα.
Οι τρεις αυτές εταιρίες αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της Βικτώριας στον κλάδο των ταξί.
Η κυβέρνηση, μετά από έρευνες δυο ετών, σε δυο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της με στόχο «να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Βικτώριας και οι επισκέπτες το ανώτερο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης από τα ταξί».
Ο Χάρης Κατσαμπάνης φοβάται πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μπορεί να οδηγήσουν σε ολική οικονομική καταστροφή πολλούς που εργάστηκαν σκληρά σ' όλη τους τη ζωή για να μπορέσουν να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα να αγοράσουν μια άδεια που θα τους εξασφαλίζει ένα εισόδημα, και από τη μια μέρα στην άλλη κινδυνεύουν να μείνουν πάμπτωχοι.
Ήδη λόγω των αναμενόμενων μέτρων και ουσιαστικά της απελευθέρωσης των ταξί μια άδεια κοστίζει σήμερα 350.000 δολάρια από 525.000 που ήταν πριν λίγο καιρό. Και δεν αποκλείεται η τιμή να πέσει κι άλλο.
Πάντως, ο άνθρωπος που έκανε τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση για απελευθέρωση των ταξί, ο Άλαν Φελς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία των τριών ελληνικής ιδιοκτησίας εταιριών στην εφαρμογή του συστήματος taxiplon, λέγοντας ότι «αυτό θα φέρει ανταγωνισμό και ίσως καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες».
Όσον αφορά το αποτυχημένο πείραμα προσέλκυσης οδηγών ταξί από την Ελλάδα ο κ. Κατσιαμπάνης το απέδωσε την αυστηρή αυστραλιανή μεταναστευτική νομοθεσία και σε άλλες δυσκολίες.
«Τελικά, αντί για χίλιους φέραμε μόνο 30 οδηγούς ταξί από την Ελλάδα» μας είπε.

 

NEOSKOSMOS.COM

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ