Εκτύπωση

ΤΡ. ΑΛΕΞΙΆΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ «ΘΆΨΟΥΜΕ» ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΣΚΆΝΔΑΛΑ ΜΕ ΣΚΟΠΌ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΈΣ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΣΥΓΚΛΊΣΕΙΣ

«Ακούω με χαρά από το πρωί και τον κ.Μαλέλη και άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που με δηλώσεις τους δείχνουν ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν μερικά πράγματα», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Βεβαίως τίθεται ένα βασικό πολιτικό ερώτημα: Aν η έξοδος από την κρίση, που θέλουμε να έχουμε όλοι, θα έχει μια αριστερόστροφη ή μια δεξιόστροφη πολιτική;

κλικ για περισσότερα

Εκτύπωση

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΔΙΧΩΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ: ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟ 2019 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ

Σχετικά με τις καταγγελίες για τα αιτήματα των ασφαλισμένων και εαν στηρίζονται σε αδικίες η σε συντεχνιακές απαιτήσεις μεταξύ άλλων απάντησε:

Τώρα έχουμε δικαιολογημένα παράπονα. Συντεχνιακές απαιτήσεις μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν έχουμε διάθεση να συζητάμε σε τέτοια βάση διότι όλοι τρέμουν ότι μπορεί να επιστρέψουμε στο παλαιό καθεστώς, εφόσον η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έχει μεγαλύτερο έδαφος ανάπτυξης και απομάκρυνσης του κίνδυνου αφανισμού της.

Για το ότι η ΝΔ αμφισβητεί το νόμο Κατρούγκαλου με συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία πρόσφατα παρουσίασε ο κ. Βρούτσης η κυβέρνηση απάντησε με άλλα στοιχεία τι ισχύει τελικά...

κλικ για συνέχεια

Εκτύπωση

Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ:«ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»

Γ. Χατζηθεοδοσίου:«Είναι η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις»Την επικαιρότητα του διημέρου μονοπώλησε η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Και είναι απόλυτα λογικό, καθώς σύσσωμη η επιχειρηματική κοινότητα αλλά και η κοινωνία περίμενε να ακούσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που θα χαράξουν την επόμενη μέρα της χώρας. Κατ΄αρχάς οφείλουμε να πούμε ότι έλειψαν οι αναφορές που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω το πολιτικό κλίμα. Ο κ. Τσίπρας εστίασε στην ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικότητας, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε, στη νεανική επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, στην προσέλκυση επενδύσεων και γενικά έδωσε τον τόνο ότι η κυβέρνηση εστιάζει στους Έλληνες επιχειρηματίες, κάτι που θεωρείται ως καλός οιωνός.
Εκτύπωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΕΓΔΙΧ).

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου, θα ενημερωθούν οικονομολόγοι και λογιστές, την Πέμπτη 27 Ιουλίου, δικηγόροι και την Παρασκευή 28 Ιουλίου, οι Συντονιστές του Μητρώου της ΕΓΔΙΧ και πιστοποιημένοι διαμεσολαβητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκτύπωση

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανασχηματισμός: Νέος υπουργός Οικονομίας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ’ όταν σας είχα μεταφέρει ένα θετικό μήνυμα για την οικονομία γενικά,  την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και τον  Νομό Κοζάνης ειδικότερα, γνωρίζοντας πως το βασικό πρόβλημα της περιοχής είναι η υψηλή ανεργία  και η εξάρτηση από τον λιγνίτη και τη ΔΕΗ.

 Το μήνυμα αυτό ήταν διπλό, ότι δηλαδή η ελληνική  οικονομία ανακάμπτει το 2017 κι ότι η ανάκαμψη αυτή  βασίζεται σε μία αλλαγή πορείας την οποία οδηγεί  τόσο η μακροοικονομική εξισορρόπηση και η  επιβεβλημένη από την κρίση και το μνημόνιο δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας που σχεδιάσαμε με την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική (ΕΑΣ), και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

 

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ