Εκτύπωση

ΤΡ. ΑΛΕΞΙΆΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ «ΘΆΨΟΥΜΕ» ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΣΚΆΝΔΑΛΑ ΜΕ ΣΚΟΠΌ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΈΣ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΣΥΓΚΛΊΣΕΙΣ

«Ακούω με χαρά από το πρωί και τον κ.Μαλέλη και άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που με δηλώσεις τους δείχνουν ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν μερικά πράγματα», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Βεβαίως τίθεται ένα βασικό πολιτικό ερώτημα: Aν η έξοδος από την κρίση, που θέλουμε να έχουμε όλοι, θα έχει μια αριστερόστροφη ή μια δεξιόστροφη πολιτική;

κλικ για περισσότερα

Σ’ αυτό το ερώτημα πρέπει όλοι να τοποθετηθούμε. Σ’ αυτό το ερώτημα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει, και στο εσωτερικό του και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και στο χώρο της κυβέρνησης. Γιατί οι ακραίες απόψεις που διατυπώνονται τώρα τελευταία, ειδικά από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.

 

Θα έχουμε αρκετές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα…»

 

Η συνέντευξη

 • Εσείς με ποιους θα πάτε την επόμενη μέρα, εκτός αν μου πείτε ότι πάτε για αυτοδυναμία…

Όλα είναι ανοιχτά στην πολιτική και συνήθως αυτός που κάνει προβλέψεις είναι και αυτός που απολογείται μετά. Θέλω να πω με σαφήνεια ότι εμείς θα πάμε να συνεργαστούμε με αυτούς που θα υπάρξει μια συμφωνία σε ένα ελάχιστο πεδίο συγκεκριμένων θέσεων. Η Κ.Ε από τις αρχές του χρόνου έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια σ’ αυτό το θέμα. Δεν μπορούμε να πάμε με την Ν.Δ., δεν μπορούμε να πάμε με την Χ.Α., δεν μπορούμε να πάμε με κόμματα τα οποία έχουν μια τελείως διαφορετική ατζέντα.

Δεν μπορούμε να πάμε με την Ν.Δ γιατί τα θέματα της κρίσης τα βλέπει τελείως διαφορετικά από ότι τα βλέπουμε εμείς, αυτό είναι σαφέστατο…

 • Με το ΚΙΝΑΛ θα πηγαίνατε;

Εάν υπάρχει δυνατότητα κάποιων προγραμματικών συγκλίσεων, βεβαίως

 • Στις δικαστικές εκκρεμότητες διαφόρων στελεχών του ΚΙΝΑΛ, τι θα γίνει;

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται οι φορολογικές, οι αστυνομικές ή άλλες υπηρεσίες στην πολιτική αντιπαράθεση. Αλλά και πάλι δεν πρέπει να μπούμε σε μια λογική να θάβουμε υπαρκτά σκάνδαλα στο στόχο κάποιων συνεργασιών ή κάποιων πολιτικών εξελίξεων. Εάν υπάρχουν σκάνδαλα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν- όποιον και αν αφορούν- θα διερευνηθούν…Δεν χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες όπως οι προηγούμενοι.

 • Μα τους βγάλατε στα «γιούχα»…

Δεν τους βγάλαμε εμείς. Η δικαιοσύνη τους έβγαλε και καλά έκανε και τους έβγαλε, διότι αυτό που πρέπει να απαντήσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και δεν το έχει κάνει ακόμη, είναι το ποιος έχει την πολιτική ευθύνη το ότι κεντρικά του στελέχη, υπουργοί του, είτε είναι στη φυλακή, είτε είναι πριν την φυλακή,γιατί δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα στοιχεία, είτε είναι μπροστά σε έλεγχο.

Άλλο πράγμα οι έλεγχοι από τις φορολογικές αρχές, τις αστυνομικές αρχές και τη δικαιοσύνη, και άλλο πράγμα οι πολιτικές συγκλίσεις. Άλλωστε εμείς φέραμε την απλή αναλογική για να αλλάξουμε το πολιτικό πεδίο του τόπου.

 • Στρίψατε;

Σε καμία περίπτωση.

 • Από την στιγμή που δεν είχαν «κλειδωθεί» οι υποθέσεις γιατί βγήκαν στον αέρα;

Δεν ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να βγει ή να μην βγει μια ποινική υπόθεση.

 • Μα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε στη βουλή για Μητσοτάκη και Ζήμενς κλπ

Ναι, γιατί αυτό προκύπτει από οριστικές αποφάσεις της δικαιοσύνης. Έχουμε οριστικές αποφάσεις της δικαιοσύνης ότι συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα πήρε χρήματα από συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, συνεργάτη πρωθυπουργού, πήρε χρήματα. Αυτά δεν έγιναν πριν από 150 χρόνια, είναι συγκεκριμένα όλα αυτά

Άλλο πράγμα το τι λένε οι υπηρεσίες και πρέπει να το σεβαστούμε, ειδικά όταν πρόκειται για την Δικαιοσύνη, και άλλο πράγμα να γίνεται πολιτικός χειρισμός αυτών των υποθέσεων από κόμματα. Να μην τα ξεχνάμε αυτά, συγκεκριμένος πολιτικός σύμβουλος πρωθυπουργού, είχε επισκεφθεί μαζί με κάποιον καλλιτέχνη το ΣΔΟΕ για να τακτοποιήσει δική του υπόθεση… Έτσι χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες τα προηγούμενα κόμματα που κυβέρνησαν.

 • Τα φορολογικά θέματα αυτά που έχουν ανοίξει από την δικαιοσύνη θα έχουν κλείσει κάποια στιγμή για να δούμε ένα θετικό αποτέλεσμα;

Εχω την ευρεία πεποίθηση ότι πολλά από αυτά τα σκάνδαλα δεν θα οδηγηθούν ποτέ στη Δικαιοσύνη και δεν θα επιβληθούν ποτέ οι κυρώσεις, διότι το θεσμικό πλαίσιο που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η λειτουργία των υπηρεσιών όπως είχαν διαρθρωθεί, δεν δίνουν τη δυνατότητα για διερεύνηση αυτών των σκανδάλων. Να μην φωνάζουν και ορύονται τώρα γιατί με αυτά που νομοθετούσαν δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε ποτέ την βλάβη.

Όπου όμως, οι ελεγκτικές υπηρεσίες κατάφεραν να βγάλουν άκρη…

 • Ποιοι μηχανισμοί δεν άφηναν και δεν αφήνουν τις ελεγκτικές υπηρεσίες να δουλέψουν;

Επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από τη θέση του κλητήρα και πάνω θα έπρεπε να περάσεις από τις αντίστοιχες κομματικές διαδικασίες. Γνωστά πράγματα τα οποία έχουμε καταγγείλει από παλιά. Εμείς δεν κάνουμε έλεγχο στις υπηρεσίες, αλλά το ότι τη λίστα Λαγκάρντ την κράτησαν τόσο καιρό στα γραφεία τους και δεν την προχώρησαν για έλεγχο ενώ γνώριζαν ότι υπήρχε ο χρόνος παραγραφής, δεν θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν πολιτικές ευθύνες; Δυστυχώς δεν αναλήφθηκαν ποτέ και ακόμα χειρότερα, μας κουνούν και το δάχτυλο!

 • Δόθηκαν χρήματα στους πολίτες, το μέρισμα, τα αναδρομικά…Αυτά είναι μποναμάδες; Γιατί τα αναδρομικά δεν τα δώσατε «χθες» ή «αύριο» και τα δώσατε «σήμερα»;

Καταρχήν έπρεπε να δοθούν τα αναδρομικά, ακόμη και ας γκρινιάζουν σήμερα για τις κρατήσεις που είχαν επιβληθεί από τους νόμους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ξεκίνησαν οι ανάσες προς την ελληνική κοινωνία και θα πάρουμε και άλλα μέτρα θετικά μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2019…

 • Αυτά τα χρήματα είναι από την υπερφορολόγηση όσων αντέχουν για να πάρουν χρήματα αυτοί που πλέον είναι εξαντλημένοι;

Αυτός ο αστικός μύθος πια! Δανείζομαι τον πίνακα του ΟΟΣΑ, όπως αυτός ανακοινώθηκε από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, που δείχνει ότι το άθροισμα των φορολογικών εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών είναι όπως και στις άλλες χώρες.

Θέλουν να μειώσουν όλα αυτά που δίνουμε ως κυβέρνηση. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βγουν να πουν ότι θα μειώσουν ή θα καταργήσουν όλα αυτά που δίνουμε εμείς αν ποτέ γίνουν κυβέρνηση.

Η αριθμητική της ΝΔ είναι λίγο περίεργη, αλλά εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί ανακοινώθηκε το πλεόνασμά μας που είναι 7 δις ευρώ, ανακοινώθηκαν άλλα 80 εκατ για κοινωνικό μέρισμα και είμαστε σε μια πολύ καλή φάση. Μαζί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα δει ο κόσμος μέσα στο καλοκαίρι, θα πάρουν όλοι μια μεγάλη ανάσα. Όσοι έχουν αντίρρηση με αυτά να βγουν να το πουν.

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ