Εκτύπωση

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ “ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ” ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Τομέας Τουρισμού) αφενός, και, αφετέρου, της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε, από πλευράς Υπουργείου, η Αν. Υπουργός κ. Έλενα Κουντουρά, αμόδια για τα θέματα του τουρισμού και της τουριστικής ανάπτυξης.

Σκοπός του Πρωτοκόλλου είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότερης προστασίας των δικαιωμάτων των εκατομμυρίων καταναλωτών/τουριστών, Ελλήνων και αλλοδαπών, και η ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης τους προς την τουριστική αγορά της Ελλάδας, η οποία τηρεί, πιστοποιημένα, τους κανόνες της χρηστής επιχειρηματικότητας.

 

Εκτύπωση

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Με νέα προσφυγή στις κάλπες απειλεί ο πρωθυπουργός, Τόνι 'Αμποτ, σε περίπτωση που η γερουσία (όπου η κυβέρνησή του δεν διαθέτει την πλειοψηφία) απορρίψει το νομοσχέδιο για την κατάργηση του φόρου των ρύπων που επέβαλε η προηγούμενη Εργατική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο συντηρητικός Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που θα δίνει την δυνατότητα στον κ. 'Αμποτ να διαλύσει βουλή και γερουσία και να κηρύξει νέες εκλογές αν αυτό απορριφθεί.

Ο πρωθυπουργός πιστεύει σε μια τέτοια εξέλιξη θα μπορέσει να κερδίσει την πλειοψηφία και στην γερουσία.
Ήδη το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπειότι με την κατάργηση του σχετικού νόμου θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθεί και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το Εργατικό κόμμα θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του νόμου για τους ρύπους. «Ο λαός με την ψήφο του μας έδωσε εντολή να καταργήσουμε το συγκεκριμένο φόρο» λέει ο πρωθυπουργός κ. 'Αμποτ και προσθέτει: «Αν το καταψηφίσει τότε θα αυτοκτονήσει διπλά» προσθέτει.
Εκτύπωση

ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει στις αρχές Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις 8 Αυγούστου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Ουάσιγκτον από την ώρα, που ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΚΟΤΣΙΡΑ

 

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε ο ομογενής υπουργός Πολυπολιτισμού και Φυσικών Πόρων Βικτωρίας, Νικόλαος Κότσιρας. Οι παλαιοί φίλοι και συντοπίτες, κατάγονται και οι δύο από τη Μεσσηνία, και συναντήθηκαν στην Αθήνα στο περιθώριο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

 

 

Εκτύπωση

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κύριε Επίτροπε, κε Γενικέ Διευθυντά της Διεθνούς Οργάνωσης της Εργασίας, κυρίες και κύριοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα, να «ανοίξω» τις εργασίες αυτής της σημαντικής διήμερης εκδήλωσης που, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), οργανώνεται και στη χώρα μας.

 

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ