Εκτύπωση

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Με νέα προσφυγή στις κάλπες απειλεί ο πρωθυπουργός, Τόνι 'Αμποτ, σε περίπτωση που η γερουσία (όπου η κυβέρνησή του δεν διαθέτει την πλειοψηφία) απορρίψει το νομοσχέδιο για την κατάργηση του φόρου των ρύπων που επέβαλε η προηγούμενη Εργατική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο συντηρητικός Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που θα δίνει την δυνατότητα στον κ. 'Αμποτ να διαλύσει βουλή και γερουσία και να κηρύξει νέες εκλογές αν αυτό απορριφθεί.

Ο πρωθυπουργός πιστεύει σε μια τέτοια εξέλιξη θα μπορέσει να κερδίσει την πλειοψηφία και στην γερουσία.
Ήδη το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπειότι με την κατάργηση του σχετικού νόμου θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθεί και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το Εργατικό κόμμα θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του νόμου για τους ρύπους. «Ο λαός με την ψήφο του μας έδωσε εντολή να καταργήσουμε το συγκεκριμένο φόρο» λέει ο πρωθυπουργός κ. 'Αμποτ και προσθέτει: «Αν το καταψηφίσει τότε θα αυτοκτονήσει διπλά» προσθέτει.
Ο νέος αρχηγός του Εργατικού κόμματος, Μπιλ Σόρτεν, έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι υπέρ της φορολόγησης των ρύπων. Είναι όμως και «πραγματιστής» και αναγνωρίζει πως οι ψηφοφόροι, στην πλειοψηφία τους, είναι υπέρ της κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου πιστεύοντας ότι αυτό θα οδηγήσει και σε φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια.
Η κυβέρνηση εκτιμά πως με την κατάργηση του φόρου η ηλεκτρική ενέργεια θα φτηνύνει 9% και το φυσικό αέριο 7%. Αυτό σημαίνει πως ένα σπιτικό θα κερδίσει περίπου 270 δολάρια ετησίως.
Επόμενο είναι πως η κατάθεση του νέου νόμου στην αυστραλιανή βουλή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλο «πονοκέφαλο» στο Εργατικό Κόμμα που από την μια θα θέλει να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του και από την άλλη θα υποχρεωθεί να ταχθεί εναντίον ενός μέτρου που κρίνεται «φιλολαϊκό».

 

πηγή:newsbomb.gr

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ