Εκτύπωση

ΑΦΙΣΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Η επίσημη αφίσα του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας είναι εμπνευσμένη ξεκάθαρα από την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, "Μια αιωνιότητα και μια μέρα".

 


Πρόκειται για δραματική ταινία του 1998, η οποία επικεντρώνεται σε έναν διάσημο συγγραφέα που ασχολείται με το ημιτελές έργο του Σολωμού "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" όταν αρρωσταίνει πολύ βαριά και καταλήγει να γνωρίσει ένα νεαρό αγόρι από την Αλβανία το οποίο και θέλει να βοηθήσει. Η αφίσα του Φεστιβάλ υπενθυμίζει συγκεκριμένα ένα καρέ της ταινίας, στο οποίο ο πρωταγωνιστής, οBruno Ganz, εκτίνει τα χέρια προς μια βάρκα σα να την χαιρετά. Μόνο που στην αφίσα η βάρκα που απεικονίζεται κουβαλά έναν ρινόκερο και ένα παιδί, πρόκειται σε έμμεση αναφορά στην περσινή αφίσα που ήταν σαφώς επηρεασμένη από την ταινία του Federico Fellini" E la nave va"("Και το πλοίο Φεύγει") του 1983.
Ο Ιταλός animator, σκηνοθέτης και εικονογράφος Simone Massi σχεδίασε αυτό το έργο τέχνης. ΟMassi, ο οποίος έλαβε βραβείο David di Donatello το 2012 για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους, σχεδίασε την εναρκτήρια σεκάνς η οποία προηγήθηκε των επίσημων προβολών στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας. Μάλιστα στο έργο του αυτό χρησιμοποίησε περίπου 300 χειροποίητα σχέδια βασισμένα στους Fellini, Αγγελόπουλο, Wenders, Olmi, Tarkovsky και Dovzhenko.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας είναι το παλαιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου. Ξεκινά στις 28 Αυγούστου και συνεχίζεται έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Το line-up του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου στη Ρώμη.

 

greekreporter.gr

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ