Εκτύπωση

Δ.ΣΤΑΙΚΟΣ: Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ

Για πολλά χρόνια ένας Έλληνας ήταν ο "φύλακας άγγελος" πολλών σταρ του Χόλυγουντ, ανάμεσα στους οποίους και οι Elizabeth Taylor, Sharon Stone, Francis Ford Coppola και άλλοι.
Η καριέρα, όπως και η ζωή του Δημήτρη Στάικου θυμίζει κάτι από παλιά ταινία του Χόλυγουντ.

 

Ο πρώην σωματοφύλακας πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του δίπλα σε λαμπερά αστέρια. Σήμερα σε ηλικία 55 ετών έχει αφήσει πίσω του αυτή την ζωή και έχει αποσυρθεί στην ταβέρνα του, στη λίμνη Δόξα Φενεού.
"Πολυτέλειες, πλούτη, κινηματογραφική ζωή, όλα αυτά τα είχα απομυθοποιήσει μέσα μου." όπως δήλωσε στην ελληνική εφημερίδα Έθνος.
"Αυτό που μπορώ να πω για αυτούς τους ανθρώπους, είναι ότι εγώ τους απομυθοποίησα. Εκτός από την ντίβα Sharon Stone, που καυγαδίσαμε."
Μεταξύ των διασημοτήτων που προστάτεψε, ο Δημήτρης Στάικος ξεχωρίζει τα όσα έζησε με την φίλη του Elizabeth Taylor.
"Όταν τη συνάντησα, το πρώτο πράγμα που της είπα είναι ότι είχε τα πιο όμορφα μάτια που είχα δει ποτέ. Εκείνη απάντησε ότι είχε να ακούσει κομπλιμέντο 10 χρόνια. Ευγενική, απλή, αυθόρμητη και πολύ προσιτή, αυτή η γυναίκα που είχε 7 διάσημους συζύγους, αμύθητα πλούτη, εκπληκτική ζωή, η οποία μπορούσε να επηρεάσει βασιλιάδες, προέδρους, πρωθυπουργούς και επιχειρηματίες." όπως είπε και συνέχισε αναφερόμενος στην πιο έντονη στιγμή που είχε μαζί της, " Ήταν στο Grande Bretagne, όπου περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι είχαν μαζευτεί. Όλες οι διασημότητες της Αθήνας ήταν εκεί. Υπουργοί, επιχειρηματίες, πρέσβεις ήθελαν να αγγίξουν το χέρι της. Η Liz είχε τρομοκρατηθεί από το πλήθος. Μου ζήτησε να φύγει και να επιστρέψει στην σουίτα της. Όταν επιστρέψαμε και ένοιωσε ασφαλής, κάλεσε την ρεσεψιόν και είπε : Είμαι η Liz Taylor. Θέλω να μου στείλετε 12 σαμπάνιες, γιατί έχω 12 άνδρες στο κρεβάτι μου. Αυτή ήταν η Taylor, με καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ!"
Ο τελευταίος σταρ που προστάτεψε ήταν η Sharon Stone, λίγο μετά το "Βασικό ένστικτο" . Η σέξι ηθοποιός είχε έρθει στην Ελλάδα και ο Στάικος θυμάται ότι ήταν κρύα, απρόσωπη και πολύ απαιτητική." Η Stone ήταν δύσκολη υπόθεση. Έντονη προσωπικότητα, άγρια γυναίκα. Θυμάμαι ότι περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι περίμεναν για εκείνη στο Ακρωτήρι. Όταν φτάσαμε τα πράγματα ξέφυγαν. Η Stone έκοψε τις γραβάτες 60 ανδρών. Έγινα έξαλλος. Κάποια στιγμή έκανε το λάθος να πάρει την δική μου, θύμωσα και της είπα : δεν θα πάρετε γραβάτα μου. Να θυμάστε τουλάχιστο έναν άνθρωπο που σας προστάτευε στην Ελλάδα ". Τότε με συμπάθησε. Αλλά εκείνο το βράδυ, είχα ήδη τελειώσει με την προστασία των διασημοτήτων. Παραιτήθηκα." λέει χωρίς να μετανιώνει.

Greelreporter.gr

YOUTUBE ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ